Furnizorii Apple si tehnologia 3D Touch

Furnizorii Apple si tehnologia 3D TouchHong Kong – Daca tehnologia inclusa in noile iPhone a devenit deja foarte populara pentru consumatori, asta nu poate fi decat un semn foarte bun pentru furnizorii din Asia si Statele Unite, care vor fi in acest fel beneficiari directi.

Compania Cupertino a prezentat o pereche de handseturi iPhone cu tehnologia 3D Touch, ce poate distinge metodele de apasare, de la o atingere usoara pana la una mai ferma, permitand astfel userilor sa controleze aceste device-uri in moduri diferite, prin simpla atingere.

Apple este prima companie care a pus la dispozitie aceasta tehnologie, pe smartwatch-uri si in computerele sale MacBook.

Ca multi alti furnizori de handseturi, Apple nu isi asambleaza telefoanele, in schimb contracteaza pentru asta diferiti assembleri cum ar fi compania din Taiwan, Hon Hai Precision Industry Co. cunoscuta si sub numele de Foxconn Technology Group.

Apple foloseste anumite componente de la furnizori externi, multi dintre acestia fiind din Taiwan sau din alte tari ale Asiei, eliberand astfel compania de asamblarea si desfasurarea unor linii de productie intensiva.

Fredie Liu, directorul financiar al TPK Holding, o companie producatoare de touch-screenuri din China, spunea ca “noua tehnologie de tip Touch va creste cererea in lantul furnizorilor si va constitui un catalizator pentru cererile de smartphone”.

Acest tip de smartphone-uri cu tehnologie touch probabil va atinge o cota de 19% la nivel global anul urmator, de la 3% in acest an si va creste pana la aproximativ 28% in 2017, conform unor studii efectuate de producatori.

De asemenea, veniturile estimate prin folosirea tehnologiei 3D Touch in smartphone-uri, vor creste cu aproximativ 6 miliarde de dolari, in urmatorii 2 ani.

Tehnologia Apple 3D touch are nevoie de un proces de fabricatie destul de complicat, combinand diferite straturi de componente, folosind caldura si presiunea. Asta a scos in fata, mari producatori precum TPK din China si General Foxconn Unit care au implementat primii aceasta tehnologie in noile smartphone-uri.

3D Touch are nevoie de altfel si de anumite placi de circuite flexibile pentru a conecta procesorul cu celelalte parti componente. Persoanele familiare cu aceste detalii, au sugerat ca Analog Devices Co. vor deveni furnizorii principali ai componentelor in cauza.

Divizia de semi-conductoare a companiei Foxconn, Zhen Ding Technology Holding Ltd. Impreuna cu producatorii de echipamente si componente electronice japonezi Nippon Mektron Ltd. Si Sumitomo Electric Industries Ltd. sunt furnizori ai circuitelor printate si flexibile folosite pe noile iPhone-uri. Componentele tehnologiei 3D Touch au nevoie si de carcase de metal pentru asigurarea suportului, iar pentru aceasta s-au gasit 2 companii, una din Japonia, Minebea Co. iar cealalta din Statele Unite, Jabil Circuit Inc.

Cu toate astea, toti acesti producatori de componente principale nu au fost recunoscuti in mod oficial de compania Apple si nici ei nu au declarat in mod oficial ca sunt furnizorii acestei companii.

Totusi, incepand din acest an, tot mai multi producatori de handset-uri vor include in smartphone-urile lor aceasta tehnologie 3D Touch, ceea ce va crea fara dubii o larga plaja de oportunitati pentru furnizorii componentelor necesare implementarii acestei tehnologii. Pentru piese iPhone de cea mai buna calitate, intrati pe AccesoriiGsm.ro

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *