De ce acumulatorul meu de pe iPhone, se consuma asa de rapid?

De ce acumulatorul meu de pe iPhone, se consuma asa de rapid?Exista mai multe motive din cauza carora bateria (acumulatorul) telefonului tau se poate descarca intr-un ritm foarte rapid. Iti sugeram in acest articol, ce sa faci in asa fel incat, sa lungesti perioda de alimentare a acumulatorului tau. Pentru o inlocuire baterie iPhone 5 profesionala, apeleaza cu incredere la ServiceGsm.ro.

Inchide-ti aplicatiile din fundal. La fiecare zi sau doua, este o buna idee sa-ti inchizi toate aplicatiile. Intr-o lume ideala, nu ar trebui sa faci niciodata asta, iar angajatii Apple nu iti vor sugera niciodata ca ar trebui s-o faci.

Dar lumea iPhone-urilor nu este nici ea o lume perfecta – daca ar fi, probabil ca nu ai mai citi acest articol.

N-ar trebui sa se inchida automat aplicatiile, atunci cand ma intorc in ecranul Home Screen?

Nu si cu siguranta nu au s-o faca. Acestea sunt concepute sa treaca intr-un “suspended mode” si sa fie in continuare incarcate in memoria smartphone-ului, pentru o reaccesare mai rapida si in acelasi timp, pentru a-ti permite sa reiei lucrul in respectiva aplicatie, exact de unde l-ai lasat.

De asemenea, nu traim intr-o “utopie iPhone”, toate aplicatiile de iPhone, la fel ca si in cazul altor aplicatii de pe alte sisteme, pot avea buguri (erori).

O multime de probleme relevante pentru consumarea foarte rapida a bateriei, se intampla atunci cand o aplicatie ar trebui sa fie inchisa si de fapt, nu este. In loc de asta, aplicatia se blocheaza in background si bateria telefonului tau se va descarca fara ca macar tu sa stii ce o consuma de fapt.

O aplicatie blocata (crashed app) poate cauza de asemenea o incalzire a device-ului mobil. Daca ti se intampla asta, incearca sa inchizi toate aplicatiile, cu siguranta exista una in background ce produce acest efect.

Cum sa iti inchizi aplicatiile.

Pentru o inchidere eficienta a aplicatiilor apasa pe Home Button si vei vedea iPhone App Switcher. Acest switch de aplicatii iti permite sa vizualizezi aplicatiile care rezida in memoria telefonului, la un moment dat.
Pentru a face browsing in lista de aplicatii respectiva, executa “swipe left” sau “swipe right”, folosindu-te de degete. Vei fi surprins de cate aplicatii vei gasi deschise in background!

Pentru a inchide o aplicatie, foloseste degetul pentru a executa swipe-up pe aplicatie si pentru a o inlatura din partea de sus a ecranului.

Acum, ai inchis cu adevarat aplicatia respectiva, ce iti consuma bateria functionand fara ca tu sa stii, in background. Inchiderea aplicatiilor nu sterge datele efective niciodata, dar poate cauza anumite efecte negative (spre exemplu vei observa ca aplicatia respectiva se va deschide mai greu, daca a fost inchisa total in prealabil), dar asta este un lucru normal din punct de vedere software, iar beneficiile sunt mari – te poate ajuta foarte mult sa iti mentii durata de viata a bateriei.

Cum stiu daca aplicatia a dat eroare (crash) pe mobilul meu?

Daca vrei o dovada pentru acest lucru, acceseaza meniul Settings->Privacy->Diagnostics & Usage Data. Nu este neaparat un lucru rau daca o aplicatie este prezenta in lista de aici, dar daca observi o multime de intrari pentru aceeasi aplicatie, probabil ca este o problema cu acea aplicatie si iti sugeram sa executi un update (daca exista) sau poti sa reinstalezi aplicatia in intregime.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *