Cum mentinem piscina curata?

Cum mentinem piscina curata?
Atunci cand aveti piscine premium si nu numai este important ca apa din ele sa fie curata. Daca apa este tulbure ori incepe sa devina verde sunt cativa pasi pe care ii puteti face.

In primul rand va fi necesar sa verificati care este pH-ul si apoi sa faceti si un soc cu clor. Se va pune in apa solutie impotriva algelor intr-o doza soc si apoi se va pune si in skimmer un cartus de floculant.

Se va filtra apa la 24 de ore  si in ziua urmatoare va trebui sa aspirati absolut tot ce s-a depus se  peretii si pe podeaua piscinei si sa spalati bine filtrele.

Pasii acestia va ajuta sa va pastrati mereu apa cristalina in piscina si sa o salvati de murdarire. In cazul in care utilizati si oxigen activat pe poste de dezinfectant puneti solutia o data la doua zile si de fiecare data cand ploua.

Puneti si solutii antialge de mai multe ori intr-o saptamana, si mai exact de cel putin doua ori. In cazul in care ploua solutia se va pune in piscina imediat dupa ploaie. Daca vrem sa ne asiguram ca apa va fi cristalina chiar si dupa o ploaie torentiala va trebui sa verificati clorul din apa si sa faceti si un soc cu clor.

Verificati pH-ul in mod regulat pentru ca acesta trebuie sa fie de maxim 7.4. Pastilele de clor se dizolva in trei zile daca conditiile nu sunt bune si ca recomandam sa verificati din 3 in 3 zile skimmerul prin locul unde puneti pastilele pentru a vedea daca s-au dizolvat complet.

In cazul in care in jurul piscinei sunt pomi este recomandat sa acoperiti suprafata piscinei in momentul in care nu o folositi pentru ca in cazul in care se afla frunze in apa acestea vor favoriza si dezvoltarea de bacterii si rezultatul va fi o apa tulbure si verde. In cazul in care nu puteti sa acoperiti piscina va recomandam sa strangeti zilnic frunzele care cad si sa le aspirati si pe cele cazute pe fundul piscinei.

Este recomandat in acest caz sa va ocupati e intretinerea piscinei mult mai mult decat pentru o piscina aflata intr-o zona fara plante si daca pentru o piscina normala curatarea se face o data pe saptamana acum este necesar sa adaugati preparatele chimice mai des si mai excat de doua ori pe saptamana.

Numarul persoanelor care intra in apa precum si intensitatea cu care au loc plonjarile in apa sunt si ei parametrii care duc la un consum mai greu ori mai rapid al substantelor de curatare adaugate in apa din piscina.

Piscina va avea nevoie de atentie. In cazul in care nu veti avea grija sa puneti preparatele sau substantele chimice necesare apa devine repede verde sau are o alta culoare.

De asemenea in urma ploilor apa are tendinta de a se inverzi mai repede decat se intampla in mod normal. O ploaie va aduce in piscina mai multe microorganisme si bacterii si va favoriza si cresterea cantitatii de alge ceea ce va cauza  schimbarea culorii apei.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *