Avantajele si dezavantajele bateriilor nedetasabile

Avantajele-si-dezavantajele-bateriilor-nedetasabileEste binecunoscut faptul ca bateria reprezinta o piesa esentiala in economia unui smartphone, ca de altfel in economia oricarui telefon. De aceea, cei care intampina probleme cu acumulatorii Samsung este bine sa se adreseze unui magazin specializat pentru a achizitiona acumulatori Samsung originali.

Astfel de acumulatori Samsung originali pot fi achizitionati de pe Magazingsm.ro, unul dintre cele mai bune magazine gsm online.

Sunteti, probabil, constienti de faptul ca multe dintre telefoane vin cu baterii nedetasabile, adica telefonul nu ofera posibilitatea de a inlocui bateria si de a folosi una de rezerva. Ideea este ca majoritatea oamenilor nu transporta si nu doresc sa ia cu ei o a doua baterie pentru telefon. Trebuie sa spunem ca orice optiune disponibila nu poate fi decat un lucru bun.

Unii spun ca prin inlaturarea bateriei, reducem, de fapt, durata de viata a dispozitivului, din cauza prafului care poate intra in spatiul dedicat bateriei si care poate provoca daune. Exista foarte multi oameni care detin diferite telefoane si care se plang de faptul ca nu au optiunea de a schimba bateria. In continuare o sa incercam sa va oferim o serie de avantaje si dezavantaje pe care bateriile nedetasabile le au.

Bateria detasabila ofera confort si posibilitatea de a purta si folosi o baterie suplimentara. Exista optiuni pentru a extinde si chiar dubla capacitatea bateriei prin folosirea unei carcase pentru baterie. De exemplu, putem folosi pachetul Mophie Juice pentru HTC One, care dubleaza viata bateriei smartphone-ului HTC One.

Asa cum bine stiti, HTC One nu prezinta o baterie detasabila si multi utilizatori se plang de acest lucru.
Dezavantajul este acela ca acea carcasa, folosita pentru dublarea bateriei, ingroasa profilul telefonului. Nu este un lucru rau, insa, iar o carcasa solida cu o baterie reincarcabila integrata poate reprezenta un pariu castigator. Se observa foarte usor cresterea in dimensiune a telefonului dupa adaugarea carcasei, insa, faptul ca viata bateriei se dubleaza este un lucru mai important pentru unii utilizatori decat estetica.
Iata cateva dintre avantajele bateriilor nedetasabile si a telefoanelor cu baterii nedetasabile:

Exista mai putine piese care se pot sparge;
Producatorul de telefoane poate realiza dispozitive mai subtiri;
Mai putine spatii prin care praful poate ajunge in interiorul dispozitivului;
Designul telefonului arata elegant si solid;

Exista oricand posibilitatea de a cumpara o carcasa pentru a mari sau chiar dubla durata de viata a bateriei.
Exista si utilizatori care nu sunt convinsi de avantajele acestui tip de baterie si, pentru ei, dezavantajele ies in evidenta. Cele mai mari dezavantaje se refera la:

Ce se intampla dupa un an, atunci cand performanta bateriei scade, iar aceasta din urma trebuie schimbata cu una noua? Poate producatorul telefonului sa inlocuiasca bateria?

Ce se intampla atunci cand telefonul se blocheaza? Cu o baterie detasabila se poate face, pur si simplu, resetarea (prin scoaterea si punerea la loc a bateriei)?

Nu exista optiunea de a utiliza o baterie de rezerva, ceea ce ar fi cea mai ieftina alternativa.
Pentru mai multe detalii cu privire la acumulatorii Samsung originali, dar si pentru informatii legate de alte tipuri de acumulatori nu ezitati sa accesati www.magazingsm.ro.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *