Pentru Fiat, viitorul in Europa este… electric

0 Shares
0
0
0

In cadrul prezentarii planului de afaceri al companiei Fiat, care a avut loc la Milano, directorul executiv al companiei, Sergio Marchionne a precizat ca productia din Europa a companiei italiene se va axa pe Fiat 500 si Panda, doua modele reprezentative ale brandului.

Fiat domina segmentul de masini mini in Europa

Pentru a ramane in piata, toti producatorii de masini trebuie sa respecte noile cerinte in privinta emisiilor.

“Este foarte dificil pentru producatorii auto sa ramana profitabili”, a spus directorul executiv al Fiat.
Vanzarile companiei italiene au fost de 190.389 de unitati de Fiat 500 in 2017 (conform statisticilor JATO Dynamics). Fiat Panda se afla si el in top, cu 187.682 de unitati vandute in aceeasi perioada de timp.

Fiat 500 va beneficia de sisteme de propulsie 100% electrice sau hibride. Versiunile 500L si 500X vor avea propulsie hibrida, nu 100% electrica.

Ideea managementului companiei Fiat este de a promova ambele tipuri de masini pentru doua categorii distincte de consumatori: cei care au posibilitatea de a folosi o masina in totalitate electrica, pe de o parte, si cei care nu au foarte multe statii de alimentare cu energie electrica pentru autoturisme, pe de alta parte.

Fara Fiat Tipo, insa pe piata din USA

Fiat 500 versiunea electrica va fi disponibila si in Statele Unite. O data cu aceste modificari ale Fiat 500 si Panda, vine si renuntarea la Fiat Tipo.

Acest model nu va mai fi produs o data ce noile reglementari privind protejarea mediului si reducerea emisiilor de CO2 vor intra in vigoare, pentru ca “tehnologia pentru a face aceasta masina viabila conform standardelor europene este prea costisitoare”, dupa cum afirma directorul executiv al Fiat.

Directorul economic al Fiat, Richard Palmer, precizeaza ca noul Fiat 500 care va fi lansat in viitorul nu prea indepartat va incerca sa indeplineasca inca de pe acum obiectivele de reducere a emisiilor setate pentru 2020. Plata potentialelor amenzi pentru nerespectarea regulilor de mediu “nu este o optiune”, afirma acesta.

Stire oferita in colaborare cu www.wkauto.ro

0 Shares
You May Also Like

AutoCe sunt compresoarele de aer?

Compresorul de aer este fara doar si poate ajutorul tau de nadejde atunci cand vrei sa iti verifici…