Ce sunt compresoarele de aer?

Compresorul de aer este fara doar si poate ajutorul tau de nadejde atunci cand vrei sa iti verifici singur si acasa  presiunea din anvelope, sau in momentul in care vrei sa vopsesti suprafete diverse sau atunci cand vrei sa folosesti scule pneumatice.

Compresorul de aer este o masinarie termica si se foloseste pentru cresterea presiunii unui gaz dintr-un recipient, datorita micsorarii volumului sau.

Compresoarele de aer, indiferent ca discutam despre un compresor de aer ieftin care poate fi folosit in gospodarie, sau ca discutam despre un compresor profesional, au rolul de a comprima aerul de la presiunea initiala de intrare si pana la presiunea de refulare.

Un astfel de echipament are si doua caracteristici tehnico-functionale foarte importante, iar amatorii care isi doresc sa foloseasca compresorul trebuie sa stie ca aceste caracteristici sunt presiunea de refulare si debitul.

In ceea ce priveste diferenta dintre un compresor si o suflanta, trebuie precizat ca aceasta este data de raportul de comprimare, care trebuie sa fie de cel putin 3 in cazul unui compresor.

Ei bine, compresoarele sunt de mai multe tipuri, iar in cele ce urmeaza vei putea sa descoperi modul in care sunt acestea impartite.

Avem asadar din punct de vedere al principiului de functionare:

  • comprespare volumice (compresoare cu piston, compresoare cu diafragma si compresoare rotative care pot sa fie prevazute cu surub, cu palete in rotor sau cu angrenaje);
  • compresoare dinamice (compresoare centrifuge si compresoare axiale).

Din punct de vedere al destinatiei, exista compresoare casnice, care se pot folosi cu succes in activitatile de acasa din gospodarie. Cu totii stim ca pentru a umfla rotile masinii sau ale bicicletei, ori pentru a actiona sculele pneumatice se pot folosi compresoarele.

Exista apoi compresoare de aer profesionale, care au o putere mai mare decat cele casnice si care pot sa fie folosite cu succes in foarte multe situatii. Acestea pot fi prevazute cu piston si pot fi in doua trepte sau cu surub rotativ.

Exista deasemenea si compresoare industriale, care fara doar si poate sunt cele mai puternice dar si cele mai mari compresoare.

Acestea sunt realizate din materiale si componente de calitate superioara, care permit personalizarea in mediul specific de utilizare. Atunci cand se folosesc asemenea compresoare, cu siguranta creste performanta, eficienta energetica si chiar si fiabilitatea.

Referitor la compresoare ar mai fi important de precizat ca desi acum stim cu totii ca pot sa fie folosite in foarte multe situatii, ele au aparut acum mai bine de un secol, iar de atunci si pana in prezent au suferit procese de imbunatatiri.

Ei bine, pentru utilizarea casnica, un Stanley Compresor Air Kit, 8 Bar, 1.5 CP poate reprezenta cea mai buna solutie, dat fiind faptul ca echipamentul este unul portabil, nu este greu de transportat, si dispune de specificatii tehnice notabile, iar mai mult decat atat, vine cu un raport calitate – pret foarte bun.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii care trebuiesc amintite atunci cand vine vorba despre un compresor, indiferent de tipul acestuia.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *