Asigurari pentru masini

0 Shares
0
0
0

Asigurari pentru masini
In momentul in care discutam despre asigurari auto, trebuie sa mentionam faptul ca exista in prezent doua tipuri de asigurari auto, iar aici discutam despre polita de asigurare rca, si polita de asigurare CASCO.

In ceea ce priveste polita de asigurare rca, trebuie mentionat faptul ca aceasta este obligatorie, iar soferii care vor circula cu polita de asigurare rca expirata sau falsa, vor avea apoi de suferit, daca vor fi depistati in trafic.

Referitor la aceste polite, trebuie mentionat faptul ca ele nu il au drept beneficiar pe cel care incheie polita, ci un alt sofer. Cel care incheie polita in cazul unui accident in care este gasit vinovat, trebuie sa ii ofere soferului nevinovat polita de asigurare, pentru ca acesta sa fie despagubit de firma de asigurari la care soferul vinovat are incheiata polita de asigurare.

In ceaa ce priveste politele de asigurare rca, mai trebuie mentionat faptul ca acestea se pot incheia pe o perioada de 12 luni, sau pe o perioada de 6 luni. Cei care isi doresc sa evite o crestere trimestriala a pretului pentru RCA, ar fi indicat sa incheie o polita de asigurare pe 12 luni.

Ei bine, politele de asigurare rca se pot incheia si pe timp de o luna de zile sau trei luni de zile, in cazul in care discutam despre autoturisme second hand care au numere provizorii in vederea inmatricularii.

Aceste polite de asigurare se pot incheia acum si online, de acasa, dar si la orice societate de asigurari din oras, sau la un broker asigurari oarecare.

Cam atat am avut despus despre polita de asigurare rca, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta putin si despre polita de asigurare CASCO.

Mai intai de toate trebuie precizat ca o asemenea polita de asigurare nu este obligatorie, la fel ca si polita de asigurare rca, deci o polita CASCO incheie doar cine isi doreste.

Apoi, trebuie mentionat faptul ca o asemenea polita de asigurare are un pret mult mai mare decat o polita de asigurare rca, iar acest lucru este cat se poate de firesc daca stam sa vedem cine este beneficiarul politei.

In cazul unei polite de asigurare CASCO, indiferent ca masina este zgariata, lovita, incendiata, furata, sau sufera alte defectiuni ori are alte probleme, proprietarul masinii va fi despagubit.

In cazul unui accident, chiar daca soferul care are polita de asigurare CASCO este vinovat de producerea accidentului, cu siguranta acesta va fi despagubit pentru a-si repara sau chiar pentru a-si inlocui masina asigurata.

Despre aceste polite de asigurare mai trebuie mentionat ca ele pot fi incheiate in exact aceleasi locuri precum politele de asigurare rca. Tocmai de aceea, multa lume incheie ambele tipuri de polite auto deodata. Politele de asigurare CASCO, pot fi incheiate si ele pe o perioada de maxim un an de zile, dupa care pot fi prelungite.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care soferii si proprietarii de autoturisme ar trebui sa le cunoasca despre cele doua tipuri de asigurari auto.

0 Shares
You May Also Like

AutoCe sunt compresoarele de aer?

Compresorul de aer este fara doar si poate ajutorul tau de nadejde atunci cand vrei sa iti verifici…