De ce sa cumperi piese auto originale?

De ce sa cumperi piese auto originale?
Orice sofer este pus, la un moment dat, in situatia de a cumpara piese auto. Problema apare in momentul in care trebuie sa faca o alegere, in conditiile in care exista zeci de variante de piese auto, unele mai interesante decat altele.

In principiu, regulile sunt simple: eviti piesele auto contrafacute si piesele auto produse de branduri no name si optezi pentru piese auto originale si pentru variante aftermarket de buna calitate.

Totusi, daca ai bugetul necesar, este mult mai indicat sa optezi pentru piese auto originale.

Ce sunt piesele auto originale?

Sunt piese construite special pentru un anumit model de masina si sunt comercializate sub numele producatorului auto. Practic, sunt aceleasi piese care se monteaza initial pe automobil, ceea ce poate sa ofere un plus de incredere.

De ce sa cumperi piese auto originale?

Multi soferi evita piesele originale din cauza pretului relativ mare. Este adevarat ca piesele aftermarket pot fi si ele de calitate, mai ales daca stii cum sa alegi. Totusi, piesele originale au cateva plusuri, in afara de cel dat de costuri:

•    Beneficiaza de garantia producatorului. Sunt piesele recomandate de producator si beneficiaza de garantia acestuia. Astfel, in cazul in care se intampla ceva cu o piesa originala aflat ain garantie, poti merge la reprezentanta pentru a rezolva problema.
•    Au o calitate superioara. Piesele originale sunt verificate si ultraverificate, pentru a se asigura faptul ca au o calitate superioara fata de cele aftermarket.
•    Se potrivesc perfect in ansamblul automobilului. Fiind piese originale, se potrivesc perfect locului pentru care sunt destinate. In cazul pieselor aftermarket, chiar daca sunt construite dupa toate standardele de calitate, exista posibilitatea sa existe anumite probleme la montaj.
•    Rezista mai mult. Piesele originale rezista mai mult decat cele aftermarket si pot genera costuri mai mici in timp.
•    Iti ofera sansa sa vinzi masina la un pret mai bun. O masina cu toate schimburile originale permite un pret mult mai bun in momentul in care decizi sa o schimbi.

Daca ar fi sa cauti dezavantaje ale pieselor originale, cel mai mare este pretul destul de piperat. Totusi, daca sari peste acest aspect negativ, vei descoperi ca pe termen lung costurile sunt mai mici si stresul este mult mai mic.

Optand pentru piese originale si alegand sa faci reviziile obligatorii la timp, sansele de a te bucura de un automobil fara probleme pe termen lung sunt mult mai mari.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *