Impactul unei tigari electronice asupra persoanelor din jur

Impactul unei țigări electronice asupra celor din jur
In ultimii ani se duce o lupta stransa intre producatorii de tutun, care pierd teren si producatorii de tigari electronice, care isi contureaza din ce in ce mai bine punctele de vedere.

Fara doar si poate, cei cu tigari electronice au cateva avantaje de care se pot lega si cu care ii pot convinge pe fumatori sa treaca la produsul lor, insa cei cu tutunul au avantajul suprem: obisnuinta fumatorilor.

Daca ideea de sanatate nu convinge atat de multi fumatori sa isi schimbe obiceiurile, s-ar putea ca impactul pe care il au asupra celor din jur sa fie mult mai important.

Care este impactul unei tigari electronice asupra celor din jur?

Incepem cu partea negativa. Impactul gestului poate sa fie destul de mare asupra copiilor, care vor dori sa ii imite pe adulti si sa fumeze. In principiu, oricare ar fi tipul de fumat pe care il adopti, acesta este mai nesanatos decat lipsa lui cu desavarsire.

Totusi, impactul negativ asupra celor din jur se opreste aici.

Spre deosebire de tigara clasica, avantajele legate de cei din jur sunt evidente pentru cei care fumeaza tigara normala:

• NU mai genereaza miros neplacut. De regula, fumatorii au mereu un miros neplacut in maini, in respiratie, in haine si in par. Acest lucru poate sa fie deranjant pentru apropiati, mai ales daca sunt nefumatori. Chiar si fumatorii pot fi deranjati de un astfel de miros.

Tigara electronica emana chiar un miros placut, asadar, este destul de convingator sa fumezi tigara electronica, mai ales daca iti pasa de cei de langa tine.

• Nu genereaza fumat pasiv. Un alt mod prin care sa arati ca iti masa de cei din jur este de a nu ii imbolnavi. Tigara clasica genereaza fumat pasiv, care poate sa fie extrem de daunator, mai ales pentru cei mici. Tigara electronica nu are niciun efect negativ asupra celor din jur, asadar, orice risc iti asumi ti-l asumi singur.

• Nu genereaza fum. Cu totii stim acele localuri in care intri si poti sa tai fumul cu cutitul. Din fericire, legislatia nu mai permite fumatul in interior, insa daca l-ar permite, tigara electronica ar fi mult mai apreciata pentru faptul ca nu genereaza fum si este mult mai sanatoasa.

Fara doar si poate, daca iti pasa de cei din jur, avantajele unei tigari electronice sunt foarte bine conturate. Daca iti pasa doar de tine, sunt la fel de conturate, insa o tigara electronica poate sa aiba si ea partile nesanatoase.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *