Ce sunt lintele?

Ce sunt lintele?Lintele sunt seminte leguminoase, care fac parte din familia de plante care include de asemenea fasolea, mazarea si alunele. Sunt pline de proteine ​​pe baza de plante si sunt o baza de diete pe tot globul, din India pana in Franta pana in Etiopia.

Lintele sunt o sursa excelenta de proteine ​​sanatoase, ambaland si cantitati mari de fier si zinc. Lintele sunt versatile, si pot fi incluse in tocanite, supe si salate. Si, un bonus major, sunt ieftine.

Dar nu toate tipurile de linte arata si se gatesc la fel. Iata principalele soiuri de linte care sunt disponibile pe scara larga si un ghid despre cum sa pregatiti corect aceste leguminoase colorate. Sa aruncam o privire la linte!

Lintele sunt semintele uscate ale plantei de linte, o leguminoasa. Spre deosebire de boabele de fasole, care sunt si leguminoase, lintele nu se mananca niciodata proaspete, ci se usuca intotdeauna imediat dupa coacere.

Care sunt diferitele tipuri de linte?

Culoarea, marimea, forma, consistenta si gustul variaza mult, de la un soi de linte la altul. In functie de ceea ce gatiti, alegeti lintea potrivita pentru ca acest aspect este important, astfel incat supa dvs. de linte sa devina neteda si cremoasa, iar salata dvs. de linte sa fie delicioasa.

Linte bruna

Cel mai frecvent tip de linte, este fara doar si poate lintea bruna, numita si linte europeana si uneori pur si simplu etichetata drept „linte”. Boabele de linte bruna se gatesc in 20-30 de minute si sunt cel mai bine folosite pentru supe si tocanite.

Folositi trei parti de apa la o parte linte. Sau, reduceti cantitatea de apa in doua parti daca doriti o consistenta groasa, neteda, care sa fie potrivita atat pentru burgerii vegetali.

Linte rosie

Lintea rosie, numita si linte impartita sau linte egipteana, nu are o culoare rosie, ci mai degraba portocalie. Deoarece stratul ei de samanta a fost indepartat, se poate gati cat mai repede, in 10 minute, si este ideala pentru a fi adaugata in supe.

Linte verde

Lintea verde are aproximativ aceeasi dimensiune ca lintea bruna, dar cu o suprafata lucioasa. Daca vreti sa gatiti acest tip de linte, trebuie sa aflati ca aceasta are nevoie de aproximativ 45 de minute pentru a fi gatita, dar isi mentine forma chiar si dupa gatit, ceea ce o face o alegere buna pentru salate.

Lintea verde este adesea descrisa ca pamanteasca, cu gust si textura. Acest lucru o face sa fie apreciata printre bucatarii profesionisti si bucatarii de casa care cauta o alternativa la partile traditionale de amidon.

Lintea franceza este lintea verde franceza sau lintea du Puy, si este un tip de linte mica, gri-ardezie sau verde cu gust piperat. Acest tip de linte se gateste in 15 pana la 20 de minute si isi mentine foarte bine forma, fiind astfel o prima alegere pentru salate.

Linte neagra

Aceste nestemate minunate arata ca si caviarul, castigandu-si porecla de Beluga. Lintea neagra are nevoie de aproximativ 20 si 30 de minute pentru a fi gatita. Deoarece isi mentine forma in timpul gatitului, lintea neagra, precum lintea Puy, este excelenta pentru salate.

Beneficiile pentru sanatate ale lintelor

Lentilele nu sunt numai gustoase: sunt pline de beneficii nutritive si sunt ieftine pentru a fi cumparate! Iata cateva dintre avantajele nutritive majore ale lintei:

  • Proteine ​​si fibre: Leintele au o cantitate mare de proteine ​​pe baza de plante. 1 cana de linte fierte are aproximativ 18 grame de proteine ​​si 15 grame de fibre.
  • Continut scazut in grasimi si calorii: Lentilele nu au practic nici o grasime saturata si sunt sarace in calorii.
  • Protejeaza impotriva bolilor de inima: Lentilele sunt bogate in polifenoli, micronutrientii ganditi pentru a ajuta la protejarea impotriva bolilor cardiovasculare.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *