Diferenta intre contabili si auditori

Diferenta intre contabili si auditoriDaca ai nevoie de o contabila iti reocmandam sa lucrezi doar cu persoane experimentate. In sensul acesta un contabil iti va fi mereu alaturi si te va ajuta si cu sfaturi nu doar cu hartii. Iti prezentam in cele ce urmeaza diferentele intre un contabil si un auditor.

Ce fac auditorii?

Auditorii indeplinesc adesea multe dintre aceleasi sarcini ca si contabilii, desi au si responsabilitati foarte diferite. Houston Chronicle afirma ca, in timp ce auditorii si contabilii au asemanari si diferente, multe companii folosesc aceste doua persoane interschimbabile. Deci, care este diferenta dintre un contabil si un auditor? Cel mai bun raspuns la aceasta intrebare este ca, in timp ce ambii profesionisti sunt responsabili pentru procesele contabile ale unei companii, auditorul este, in general, responsabil pentru revizuirea activitatii contabilului.

Care este diferenta dintre un contabil si un auditor?

La fel de asemanatoare cu cele doua ocupatii, exista mai multe diferente intre un contabil si un auditor.

  • Contabilii sunt de obicei angajati ai companiei pentru care lucreaza, in timp ce auditorii sunt adesea angajati de la o firma externa pentru a verifica corectitudinea activitatii contabilului. Desi nu este intotdeauna cazul, un auditor nu are, in general, nicio legatura financiara cu societatea.
  • Lucrarile efectuate de contabili se efectueaza zilnic, in timp ce auditorii efectueaza de obicei o activitate contabila trimestriala sau anuala. Auditorii sunt adesea adusi intr-o companie dupa o situatie specifica, cum ar fi frauda suspectata.
  • Activitatea efectuata de contabili este guvernata de standardele internationale de contabilitate, insa activitatea auditorilor este reglementata de standardele de audit.
  • Contabilii sunt in general o cerinta pentru o afacere; cu toate acestea, angajarea unui auditor este o optiune.
  • Contabilii creeaza situatii financiare pentru companie la sfarsitul anului. Aceste declaratii creeaza o imagine a stabilitatii financiare a companiei. Un auditor va examina situatiile financiare si va determina acuratetea acestora.
  • Deoarece contabilii lucreaza pentru o anumita companie, ei au, in general, propriul birou sau spatiu de lucru. Auditorii, pe de alta parte, se deplaseaza adesea de la companie la companie.

Care este diferenta dintre un contabil si un auditor in ceea ce priveste educatia?

Cerintele educationale sunt aproape aceleasi pentru contabili si auditori. Potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA (BLS), ambele aceste ocupatii necesita absolvirea unei diplome de licenta in contabilitate. Unele companii pot prefera ca contabilii / auditorii sai sa aiba diplome de master, cum ar fi un Master of Science in Contabilitate sau un Master of Business Administration cu o specializare in contabilitate. Exista mai multe certificari disponibile pentru absolventii acestui program, cum ar fi auditorul public, contabilul certificat de gestiune sau auditorul intern certificat.

Ambele cariere pot fi ideale pentru cineva care se bucura de lucru cu numere. Desi este important sa intelegi diferenta dintre un contabil si un auditor, daca intentionezi sa ai Masterul in contabilitate sau CPA, vei avea cel mai probabil optiunea de a lucra atat in ​​contabilitate cat si in audit in diferite puncte din cariera ta. Este recomandat sa ai o specializare completa si vei castiga cu sigruanta foarte mult.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *