Masuri de siguranta de care sa tii cont atunci cand instalezi un gard electric

Masuri de siguranța de care sa tii cont atunci cand instalezi un gard electric
Gardul electric este din ce in ce mai popular in Europa si reuseste sa fie extrem de eficient pentru protectia animalelor si pentru protectia diverselor culturi. Atunci cand vorbin despre un gard electric vorbim, totusi, despre un produs destul de periculos, care poate genera socuri de curent destul de puternice.

Este clar faptul ca inainte de a-l monta trebuie sa iti iei anumite masuri de siguranta si sa te asiguri ca niciun om sau animal nu primeste mai mult de un impuls electric pe secunda.

Masuri de siguranta pe care trebuie sa le iei

O prima masura de siguranta este aceea de a te asigura ca distanta dintre doua garduri electrice alimentate de doua surse diferite de energie nu este mai mica de 2 metri. In felul acesta nu risti ca o vietate sa primeasca mai multe impulsuri decat este nevoie.

Daca manevrezi un gard electric alimentat la reteaua de energie electrica este bine sa te asiguri ca temperatura nu este mai mica de 5 grade Celsius.

O regula extrem de importanta de care trebuie sa tii cont este aceea de a te asigura ca animalul sau o mul care se atinge de gard poate sa se retraga cu usurinta. Nu este indicat, asadar, sa instalezi gardul intr-o mlastina sau intr-un loc ingust, deoarece orice contact mai mare de cateva secunde poate sa insemne arsuri grave.

Exista o multime de alte reguli de care trebuie sa tii cont si pe care trebuie sa le respecti intru totul:

•    Nu folosi stalpii de telefonie pentru a suspenda gardul;
•    Nu atinge gardul in momentul in care este in functiune.
•    Deconecteaza gardul de la reteaua de energie electrica daca ajungi la concluzia ca acesta are o comportare anormala si ca genereaza mai multe impulsuri decat ar trebui sa genereze/
•    Nu folosi sarma ghimpata pentru gard sau orice alt fir care poate sa genereze pagube mari.
•    Semnalizeaza gardul in asa fel incat sa fie cat mai vizibil faptul ca este electric. Semnalizarea trebuie sa se faca atat prin texte cat si prin imagini.

Respectand toate elementele de siguranta impuse, poti obtine toate avantajele de la gardul electric pe care il achizitionezi si iti poti tine in deplina siguranta animalele si diversele culturi pe care le vrei intregi.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *