Cum alegem accesoriile de laptop?

Cum alegem accesoriile de laptop?
Puteti gasi cele mai bune accesorii pentru laptop pe www.Mentor-Market.ro.  Cu fiecare noua generatie de notebook-uri, vedem cateva descoperiri noi: notebook-uri i7, PCI Express, chipset Sonoma, stocare crescuta, procesoare mai rapide, o viata mai buna a bateriei si un acces fara fir mai bun, inclusiv o conexiune modem mobila.

Toate aceste inovatii noi fac ca un calculator mai puternic sa fie incorporat intr-un pachet mai mic, mult mai mic, pe care consumatorii il doresc.

Cu toate acestea, deoarece majoritatea entuziastilor de notebook-uri stiu, pentru a va bucura pe deplin de laptop sau notebook – trebuie sa aveti anumite accesorii esentiale. Aceste accesorii pentru laptop vor spori considerabil experienta notebook-ului dvs. si vor crea un laptop complet.

Iata o lista de accesorii pentru laptopuri pe care e bine sa le luati in considerare:

1. Geanta de transport sau rucsac – Acest lucru este esential daca veti face multe calatorii. S-ar putea chiar doriti sa luati in considerare o geanta cu roti pentru acele laptopuri mai grele. Incercati sa achizitionati un rucsac de laptop care are o multime de compartimente pentru toate perifericele pentru notebook-uri. Verificati intotdeauna sa vedeti daca laptopul sau notebook-ul  se potrivesc!

2. Baterie suplimentara – Deoarece majoritatea bateriilor dureaza mai putin de 5 ore, veti avea nevoie de o baterie suplimentara sau doua.

3. Adaptor AC si avion – Un alt accesoriu esential pentru laptop, daca va deplasati foarte mult, durata de viata a bateriei pe majoritatea notebook-urilor nu este buna, astfel incat o sursa utila de curent alternativ de la autovehicul sau de la un avion este un element important!

4. Hub USB – Unele notebook-uri mai vechi au doar unul sau doua porturi USB. Daca aveti nevoie de mai mult – incercati sa aveti un hub USB la indemana. Va va oferi mai multe optiuni.

5. Placa wireless – Majoritatea laptopurilor si notebook-urilor vin acum cu o placa wireless. Multe branduri de top au 802.11a, 802.11b, 802.11g sau toate cele trei! In cazul in care notebook-ul vostru nu are o cartela wireless, puteti obtine un adaptor 802.11b Linksys PC Card destul de ieftin pentru mai putin de 50 $.

De asemenea, va recomandam sa verificati si daca aveti posibilitatea de a detine “modem celular incorporat”  – acceseaza Internetul prin telefonul tau mobil. Dispune de o retea integrata EDGE, Wi-Fi si Bluetooth pentru cea mai buna retea de comunicatii fara fir.

EDGE inseamna “date imbunatatite pentru evolutia globala” prin reteaua nationala wireless.

6. Unitate hard disk externa optionala – Majoritatea notebook-urilor sau laptop-urilor vin acum cu hard disk-uri mari, insa daca descarcati si salvati o multime de filme sau cantece, veti umple acel spatiu de stocare mai repede decat ati crezut vreodata. Daca aveti nevoie de o unitate de hard disk suplimentara pentru stocare sau copiere de rezerva, incercati o unitate hard disk externa.

7. Optional DVD Writer extern – Multe laptop-uri vin acum cu o unitate DVD incorporata, dar in cazul in care aveti nevoie de o unitate extra pentru a copia diverse fisiere (filme, melodii, clipuri video etc.), incercati un Writer extern pentru notebook. Pentru compatibilitate maxima, incercati sa obtineti unul care accepta atat formate DVD-R / RW, cat si DVD + R / RW.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *