Impactul tehnologiei asupra vietii

Impactul tehnologiei asupra vietii
Un blog specializat in noile tehnologii care pot fi utilizate in cadrul gestionarii de documente din cadrul afacerilor si institutiilor constituie o sursa de informatii deloc de neglijat, mai ales atunci cand cauti modalitatea potrivita pentru optimizarea documentelor profesionale. Noile tehnologii stau la dispozitia omului, iar cel mai bun blog de tehnologie poate surprinde numeroase aspecte pe care acestea le comporta in viata de zi cu zi a omenirii.

Ce impact pot avea aceste tehnologii asupra oamenilor? Care sunt cele mai importante avantaje obtinute in urma utilizarii lor? Sunt acestea un rau necesar sau ceva de care ne putem debarasa cu usurinta?

Avand in vedere noutatile in materie de tehnologie pe care le putem accesa zi de zi, putem spune ca lumea s-a tehnologizat aproape in totalitate. Impactul pe care il are tehnologia asupra oamenilor poate fi observat la toate nivelurile de varsta si in toate compartimentele vietii. Astfel, tehnologia este utilizata in acelasi timp pentru a conserva amintiri din trecut, pentru a te dezvolta pe plan profesional sau pentru a-ti consolida relatiile cu cei din jur, pentru a-ti petrece timpul liber sau pentru a-ti castiga efectiv existenta.

Astazi, chiar si televiziunea si robotii menajeri au devenit adevarate calculatoare, ceea ce nu este destul de usor pentru persoanele mai in varsta. Din fericire, acestea pot conta pe persoanele mai tinere pentru a le ajuta. Studiile arata ca aproximativ 70% dintre tineri isi ajuta parintii sa inteleaga si sa utilizeze noile tehnologii. O schimbare recenta si majora in relatia parinti-copii este aceea ca rolurile s-au inversat: copiii sunt cei care au ajuns sa isi invete parintii, ci nu invers.

Un dezavantaj major al utilizarii tehnologiei il reprezinta faptul ca oamenii comunica mai putin odata ce tehnologia a avansat din ce in ce mai mult. Totusi, acest aspect poate fi pus la indoiala daca avem in vedere faptul ca device-urile nou aparute si functiile acestora, serviciul de internet, precum si abonamentele la telefonia mobila faciliteaza comunicarea, mai ales pe cea la distanta, oferindu-le oamenilor ocazia de a-si transmite informatiilor cu o mai mare usurinta chiar si la distanta mare aflandu-se.

In ceea ce priveste categoria inventatorilor in materie de tehnologie si „prima data cand a avut loc un lucru”, iata si cateva curiozitati pe care le implica acest domeniu.

  • Prima camera video VCR, realizata in 1956, era de dimensiunea unui pian.
  • Daca voiai sa faci o fotografie cu primul aparat foto aparut era nevoie sa stai locului timp de 8 ore.
  • Scaunul electric a fost inventat de dentistul Alfred Southwick.
  • Primul logo Apple il arata pe Isaan Newton stand sub un copac cu un mar gata sa cada in capul lui.
  • Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a abandonat colegiul.
  • Creatorii fisierelor in format PNG voiau ca acesta sa fie pronunat „ping”.
  • Alasaka este singurul stat american al carui nume poate fi tastat pe un singur rand al tastaturii de tip QWERTY.
  • In iunie 1983 a fost lansat Apple Lisa, primul computer comercial cu o interfata grafica si mouse.
  • Prima alarma de ceas putea suna doar la 4 a.m.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *