WMS-ul ideal pentru retaileri: functii esentiale (1)

soft management depozite - WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix

soft management depozite – WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix


Stim deja ca procesele la nivel de depozit difera de la industrie la industrie si de la un tip de afacere la altul. De pilda, afacerile din domeniul comertului electronic sunt in general caracterizate de comenzi mici, rate mai mici de retur si adesea folosesc o gama variata de transportatori. Tocmai de aceea, fiecare companie trebuie sa caute un WMS flexibil precum Crosspoint WMS, oferit de Point Logistix, care sa se preteze tipului sau de activitate.
Iata care sunt caracteristicile pe care retailerii trebuie sa le caute la un sistem WMS adecvat afacerii lor.

1. Scanarea rapida a codurilor de bare

Pentru a se asigura ca echipa de angajati din depozit poate mentine timpii si costurile de procesare la un nivel scazut, o companie trebuie sa aleaga intotdeauna un sistem WMS care sa ofere capacitatea scanarii codurilor de bare la intrarea si iesirea din depozit. Acest aspect capata o importanta si mai mare in sezonul de varf sau daca apar campanii flash de vanzari, ca parte a strategiei de afaceri.

2. Integrare cu sistemul de management al afacerii

Exista doua optiuni principale pentru un WMS: se poate opta fie pentru un produs software de sine statator, autonom, care sa fie integrat cu restul sistemelor de back office, sau pentru o solutie integrata, in care WMS-ul impartaseste aceeasi baza de date si fluxuri de lucru cu managementul comenzilor, stocurile si contabilitatea.
Pentru a asigura o abordare coordonata la nivelul intregii afaceri, varianta inteligenta pentru orice companie ar fi cea din urma.

3. Module avansate de inventariere

Inventarierile ar trebui efectuate in mod regulat, in asa fel incat sa se reuseasca reducerea discrepantelor si imbunatatirea controlului stocului. Dar asta nu inseamna neaparat efectuarea inventarierilor complete foarte des, inventarierile ciclice fiind de un real folos in acest sens.
Inventarierile ciclice sunt liste mai mici si mai focusate de produse ce necesita numarare. Exista o multime de moduri in care se poate decide exact ce sa contina fiecare lista, de pilda o categorie anume de produse, sau un comerciant anume. Insa exista doua numaratori specifice care pot contribui in mod real la imbunatatirea controlului stocurilor:
– Produsele de risc ridicat. O numaratoare de risc ridicat este o lista ce contine toate produsele care au avut in timp cele mai mari discrepante intre stocuri, cele care sunt predispuse furturilor sau care au avut cele mai multe corectii de inventar, ca urmare a pagubelor sau retururilor. Numaratorile de risc mare vor permite echipei de depozit sa descopere exact de ce aceste produse ridica atat de multe probleme, in asa fel incat acestea sa poata fi rezolvate.
– Produsele cu valoare mare. Numaratorile de valoare mare sunt, exact asa cum indica si denumirea lor, liste de produse care au costurile cele mai ridicate sau cea mai ridicata valoare potentiala de vanzare. Prioritizarea acestei categorii de produse va oferi garantia ca produsele care ruleaza cel mai mult numerar sunt intelese corect si ca orice eventuale erori pot fi descoperite rapid si rezolvate.
Un sistem WMS de calitate ar trebui sa permita aceste numaratori ciclice de stocuri in mod regulat, cu foarte putin efort din partea echipei. Un WMS bun permite scanarea locatiei, apoi a tuturor produselor din locatia respectiva inainte de a trece la urmatoarea, toate acestea ducand la o lista completa care poate fi refacuta, acceptata sau respinsa inainte de updatarea nivelului stocului esential.

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *