WMS-ul ideal pentru retaileri: functii esentiale (2)

soft managementul depozitelor - WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix

soft managementul depozitelor – WMS Crosspoint dezvoltat de Pointlogistix

Alaturi de scanarea rapida a codurilor de bare, de integrarea cu alte sisteme de management al afacerii si de posibilitatea efectuarii de inventarieri ciclice ale stocurilor, despre care am discutat in partea 1, un produs WMS de top care sa raspunda cerintelor retailerilor va trebui sa mai aiba cateva calitati esentiale, astfel incat sa aduca unei companii beneficiile asteptate.
Crosspoint WMS, solutia software propusa de Point Logistix este solutia ce beneficiaza de flexibilitatea necesara pentru a se preta pefect pe procesele si operatiunile unei companii de retail, fara insa a se limita la acest tip de companii. Softul Crosspoint poate fi implementat cu rezultate spectaculoase atat pentru companii din domeniul productiei, cat si pentru distributie, servicii si, desigur, retail. In domeniul retailului numele mari din industria romaneasca ce au implementat software-ul Crosspoint sunt Cris Tim, Noriel, Fashion Days, Mega Image, Mr Bricolage, Mini Prix si lista continua cu nume la fel de sonore.
Care sunt deci si celelalte functii pe care WMS-ul ideal ar trebui sa le aiba pentru o companie de retail?

FINALIZAREA COMENZILOR MULTI-LOCATIE

In lumea moderna a retailului, orice companie va avea nevoie sa creeze comenzi pentru un numar de canale diferite – fie ca este vorba despre website-ul firmei, fie ca este vorba despre platforme online de vanzari, asa cum sunt eBay sau Amazon, fie ca este vorba despre retelele de socializare sau despre magazinul clasic. De asemenea, este posibil ca aceste canale diferite sa necesite locatii diferite pentru finalizarea si expedierea comenzilor. Astfel de locatii pot fi depozitul principal, depozitul secundar sau poate chiar un showroom special. Asta inseamna ca un WMS adecvat pentru o astfel de afacere multi-locatie ar trebui sa integreze toate aceste canale folosite si sa permita finalizarea comenzilor din diferite locatii, in functie de cerintele fiecarei comenzi.

PROCES END-TO-END COMPLET AUTOMATIZAT

Daca se doreste reducerea timpilor de depozit si reducerea costurilor de procesare, botii de automatizare sunt cei care vor fi de un real ajutor in acest sens. Crearea comenzii, alocarea stocului si finalizarea comenzii sunt toate procese care pot fi automatizate. Cand o companie detine atat boti de automatizare cat si un sistem WMS eficient care sa colaboreze in mod ideal, procesul end-to-end poate fi complet automatizat.

ACCES ORICAND SI ORIUNDE, PRIN CLOUD

Nu mai exista indoieli ca depozitele moderne functioneaza astazi fara pix si hartie. Echipa de depozit trebuie sa poata accesa cu usurinta sistemele (in mod ideal chiar in timp ce se afla in miscare prin depozit). Accesibilitatea unui sistem devine extrem de necesara, mai ales daca vorbim despre o companie care opteaza pentru outsourcing-ul proceselor de depozit.

O ECHIPA CU EXPERIENTA, AXATA PE RETAIL

Implementarea unui sistem WMS va fi intotdeauna mai rapida si mai usoara daca echipa care contribuie la implementarea sa beneficiaza de experienta si de cunostinte in domeniul de activitate al clientului care achizitioneaza soft-ul. O companie de retail ar trebui, in mod ideal, sa caute un sistem WMS care sa aiba in spate o echipa care intelege cu adevarat ce inseamna retail-ul. De asemenea, WMS-ul ideal trebuie ales in asa fel incat sa nu fie construit neaparat pentru retaileri, ci mai ales de catre retaileri care stiu cu adevarat ce trebuie sa faca un sistem, pentru a fi de incredere.

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *