Cum sa planifici o inmormantare in functie de dorinte finale

Este o provocare pe care majoritatea dintre noi trebuie sa o abordam intr-o buna zi. Chiar daca nu trebuie sa organizam niciodata o inmormantare pentru cineva, intotdeauna suntem dispusi sa ne gandim mai ales la tendinta sensibila de planificare a funeraliilor in timp ce suntem inca in viata.

Exista aranjamente funerare?

Presupunand ca va confruntati cu provocarea de a organiza o inmormantare pentru altcineva, una dintre primele sarcini este sa descoperiti daca se respecta planurile de inmormantare. Dorintele persoanei decedate este un punct bun de plecare. Alte surse posibile de informatii includ urmatoarele:

  • Un ultim mesaj scris pe foaie
  • Un plan de inmormantare ale firmelor de funerarii online
  • Conversatii reamintite cu decedatul
  • Indrumarea unui preot

In cazul in care decedatul a postat dorintele de inmormantare in retelele sociale sau pe un anumit site, ati putea descoperi chiar de acolo dorintele finale. Ati putea descoperi ca va confruntati cu o cerere neobisnuita de aranjament funerar, cum ar fi o inmormantare pe mare.

Desi este bine sa respectam dorintele celor decedati, uneori acestia pot avea dorinte din ritualuri si obiceiuri pagane, iar noi trebuie sa facem tot ce este posibil sa indeplinim invataturile Bisericii si nu a persoanei decedate pentru a-i fi de un real folos sufletului, nu trupului.

In calitate de persoana responsabila de organizarea inmormantarii, tu si ceilalti apropiati din familie sunteti responsabili pentru indeplinirea dorintelor pe cat mai bine posibil. Evident, mijloacele financiare si aspectele logistice trebuie sa fie luate in considerare atunci cand se planifica o inmormantare.

In aceasta etapa, s-ar putea sa descoperiti ca decedatul si-a facut deja propriile aranjamente prin inscrierea la un plan de inmormantare preplatit.

Odata ce ati inteles dorintele de inmormantare veti putea contacta o firma ce ofera servicii funerare bucuresti. Acest planificator de inmormantare cu experienta va va indruma prin procedurile necesare. Fie ca este vorba de o inmormantare sofisticata sau una clasica, echipa firmei funerare poate fi un aliat puternic intr-un timp provocator de scurt.

Ei au trecut prin acest proces de mai multe ori, astfel incat se bazeaza pe expertiza lor pentru a va ajuta cu sarcinile administrative si practice cu care va confruntati. Bineinteles, prietenii si familia sunt un alt ajutor de nadejde.

Actiuni funerare practice

O mare parte din inmormantare va fi ceremonia in sine. Cum sa planificati o inmormantare va depinde de decizia Bisericii. Indiferent de forma sa, ceremonia funerara reprezinta punctul culminant al doliului si oportunitatea ca fiecare sa-si ia ramas bun.

Multi oameni isi planifica inmormantarea in timp ce traiesc

Din ce in ce mai multi oamenii isi asuma responsabilitatea pentru inmormantarea proprie in timp ce ei inca traiesc. De la instructiunile de inmormantare la detalii despre aranjamentele de flori funerare si sicriu, este o modalitate foarte buna de a se asigura ca dorintele lor le sunt indeplinite.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *