De ce sunt recomandate centralele pe lemn

In vremurile actuale avem la dispozitie o multime de moduri de a ne incalzi casa. Majoritatea persoanelor care locuiesc la bloc si au posibilitatea racordarii la o retea de gaze vor alege o centrala pe gaz. Exista multe persoane care utilizeaza energia electrica pentru incalzire, tot cu ajutorul unei centrale.

Dar la fel de multe sunt si persoanele care ies din zona din confort si opteaza pentru sistemele inovative care nu numai ca le ajuta sa-si incalzeasca locuinta in sezonul rece, ci totodata reusesc sa faca si economii considerabile la partea de costuri pentru incalzire.

Incalzirea mai poate fi realizata si cu energie solara, prin recuperarea caldurii, cu apa geotermala sau folosind una dintre cele mai bune centrale pe lemne, o metoda foarte populara in Romania.

Popularitatea centralelor pe lemne se datoreaza, in primul rand, numarului mare de avantaje pe care acest mod de incalzire il are. Dar, acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui sa iti incalzesti casa folosind un cazan pe lemne Stropuva.

Atata timp cat dispui de conditiile necesare pentru utilizarea unei centrale pe lemne (ai posibilitatea construirii unei camere separate pentru centrala precum si a unei anexe pentru depozitarea lemnului) atunci cu siguranta ai toate motivele pentru a lua in considerare incalzirea folosind combustibil solid.

Am pregatit cateva motive pentru care ar trebui sa iei in considerare centralele pe lemn ca solutie pentru incalzirea locuintei tale in sezonul rece.

Combustibilul solid iti garanteaza independenta

Nimic nu e mai neplacut decat momentul acela in care ramai fara caldura doar din cauza unei defectiuni la reteaua de gaze care necesita oprirea gazului in intreg cartierul. Ei bine, persoanele care detin o centrala pe lemne nu trec prin astfel de situatii delicate.

Utilizarea combustibilului solid garanteaza independenta utilizatorului. Practic, achizitionandu-ti din timp materialul lemnos pentru foc, casa ta va continua sa fie calduroasa indiferent de problemele pe care le intampina furnizorii de gaze sau de curent. Este necesara insa utilizarea unui UPS deoarece si centralele pe lemne au nevoie de putina energie electrica pentru functionare.

Cu toate acestea, independenta pe care combustibilul solid ti-o ofera te va incanta.

Un mod de incalzire ecologic – natura iti va multumi!

In conditiile in care gradul de poluare este tot mai mare, iar efectele poluarii devin tot mai vizibile, trebuie sa ne orientam catre un stil de viata cat mai ecologic si mai prietenos cu mediul inconjurator. Alegerea centralei ar trebui facuta tot in acest sens.

Iar centralele pe lemne se dovedesc a fi una dintre metodele de incalzire cele mai ecologice. In cazul centralelor Stropuva, arderea este foarte curata astfel incat cantitatea de gaze emisa de aer este la un nivel minim.

Eficienta sporita, randament maxim – consum minim

De cele mai multe ori, un confort termic placut poate fi obtinut numai cu costuri destul de mari. Nu este cazul si atunci cand folosesti o centrala pe lemne.

Desi au un randament foarte bun dar si o eficienta foarte mare, centralele pe lemn au un consum minim cu ajutorul caruia vei putea face economii considerabile. Imagineaza-ti doar ca ai nevoie de o singura sarja de lemn pentru ca arderea in centrala sa nu se intrerupa in urmatoarele 30 de ore, timp in care te vei bucura de confort termic la cel mai inalt nivel.

Toate acestea sunt posibile datorita principiului de ardere tip candle. Arderea a fost automatizata, astfel incat are loc de sus in jos, fiind mult mai eficienta deoarece este folosita intreaga putere calorica a lemnului.

Luand in calcul toate aceste detalii importante, putem considera centralele pe lemne o varianta de incalzire foarte avantajoasa si practica.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *