Despre alimentarea centralelor cu carbuni

Centralele cu combustibil solid sunt inca foarte populare si cu siguranta vor fi apreciate mult timp. Sunt eficiente, econome, inspira siguranta si confort, iar de aceea lumea va continua sa aleaga acest tip de centrale. Exista deci multe centrale pe carbuni cu ardere 3-5 zile pe care nu ai cum sa le ignori.

Autonomia mare a centralelor pe carbuni reprezinta principalul motiv pentru care cumparatorii le aleg. Practic, o centrala cu carbuni iti ofera acelasi confort pe care il primesti de la o centrala pe gaz sau electrica.

Cu o singura incarcare cu carbuni te vei bucura de confort termic o perioada indelungata de timp, de pana la 5 zile. In tot acest timp nu va mai fi nevoie sa mergi in camera centralei si te vei bucura de o casa calduroasa alaturi de familie. Asa-i ca suna bine?

Centralele cu lemne sunt deja arhipopulare. Foarte multe persoane le aleg si se bucura de confort termic cu costuri reduse. Cand vine vorba insa despre alimentarea cu carbuni, apar multe semne de intrebare.

Centrale termice cu carbuni – ce ar trebui sa stii

Intrebarile despre carbuni suna de regula cam asa: sunt bune centralele cu carbuni? Consumul scade atunci cand folosim carbuni? Costurile pentru incalzire cu carbuni sunt mai mici? Care sunt cei mai buni carbuni care pot fi utilizati pentru centrala?

Vom incerca sa raspundem la toate aceste intrebari chiar in randurile urmatoare.

Tipuri de carbuni

Exista mai multe tipuri de carbuni iar de aceea apar si dilemele. Atunci cand vei cauta carbuni pentru centrala termica, vei gasi urmatoarele tipuri de carbuni: turba, carbune brun, carbune brun huilos, huila si antracit. Aceste tipuri mai pot avea si subcategorii, insa nu ne dorim sa ne intindem prea mult.

Care sunt cei mai buni carbuni pentru centrala? Ei bine, nu exista termenul de „cei mai buni carbuni” ci mai important este ca acestia sa aiba un grad de umiditate cat mai mic. Umiditatea carbunilor ar trebui sa fie desigur sub 20%.

Inainte de a alege tipul carbunilor pe care sa il folosesti pentru centrala, trebuie sa te asiguri ca acestia au dimensiunile potrivite. Cunoscutul producator de centrale pe carbuni Liepsnele recomanda alimentarea centralelor cu carbuni care au un diametru cuprins intre 10 si 20 cm.

De asemenea, carbunii nu se amesteca cu alte tipuri de combustibil. Foloseste doar putin lemn in partea de sus pentru a aprinde focul mai usor. Brichetele de carbune garanteaza un randament superb!

Costurile pentru incalzire vor scadea atunci cand utilizezi carbuni pentru alimentarea centralei si totodata te vei bucura de un randament foarte bun dar si de o eficienta ridicata.

In cazul centralelor Liepsnele, atunci cand utilizezi carbune pentru alimentare, va trebui sa folosesti gratarul din dotare dar si sa deschizi supapa, asa cum indica si manualul producatorului.

De asemenea, folosirea carbunelui sau a brichetelor de turba necesita utilizarea unui ventilator pentru alimentarea cu aer.

Foarte important este sa indepartezi cenusa inainte de ardere, astfel incat randamentul sa ramana la un nivel superior iar functionarea sa fie sigura.

Alege cu incredere o centrala pe carbuni marca Liepsnele si vei fi incantat de calitatea noului tau sistem de incalzire!

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *