Audi A3 – de ce toti iubesc aceasta masina?

0 Shares
0
0
0

Audi A3 – de ce toti iubesc aceasta masina?Audi A3 este o masina mica de calitate care va ofera cea mai buna inginerie a brandului Audi, atat pentru plimbari mai lungi, cat si pentru rularea de zi cu zi in oras. Perfect si pentru a fi o a doua masina sau pentru un sofer mai tanar care se afla la primul vehicul, Audi A3 este rezistent si functioneaza bine in conditii dificile.

Producatorul Audi si-a obisnuit utilizatorii sa se uite dupa calitate, iar modelul A3 nu face exceptie de la aceasta. Desi la modul general aceasta masina este una performanta si da dovada de calitatea germana care reprezinta firma Audi, exista o serie de probleme frecvente care au fost reclamate de utilizatori de-a lungul timpului.

Exista o problema cunoscuta la Audi A3, masinile construite intre 1996 si 1999, cu sistemul de franare. Daca aveti probleme cu pedala de frana si trebuie sa aplicati o forta excesiva pentru a incetini autovehiculul, acest lucru ar putea sa indice prezenta unor fisuri pe tevile de vid in apropierea servomotorului. Nu veti sti clar daca aceasta este problema pana nu apelati la profesionistii in domeniu, ceea ce va si indicam sa faceti imediat ce ati observat ca exista aceasta problema.

De-a lungul timpului s-a constat ca exista o problema care a fost raportata pe scara larga cu tevile de combustibil pe modelele diesel ale modelului Audi A3. Scurgerile de combustibil afecteaza modelul de 2.0 litri construit intre 2003 si 2012, dar si multe dintre masinile construite intre 2008 si 2011. Prezenta unor materiale defecte utilizate in productia autoturismelor determina scurgerea conductelor de combustibil, insa acest lucru poate fi remediat in timp.

Transmisia cu schimbare directa pe Audi A3 utilizeaza o cutie de viteze automata cu ambreiaj dublu. La multe dintre autoturismele construite intre 2008 si 2009 exista o defectiune cu indicatorul de temperatura al ambreiajului, cel care angajeaza ambreiajul atunci cand masina se incalzeste. Pentru aceasta problema Audi a rechemat in service o serie de vehicule pentru verificare.

La unele modele de Audi A3 au fost raportate numeroase probleme de functionare a airbag-ului, insa una dintre cele mai grave defecte de productie care afecteaza modelele A3 este cu volantul, componenta care conecteaza ambreiajul la motor.

Defectiuni dese au fost sesizate si la pompa de apa. Cureaua de sincronizare a modelului Audi A3 are nevoie de inlocuire periodica la fiecare 60.000 km, pentru ca in caz contrar ar putea cauza probleme pe intreaga durata a functionarii motorului. Cand cureaua in cauza este inlocuita, este foarte important ca si pompa de apa sa fie inlocuita, deoarece prima defectiune ar putea duce la compromiterea acesteia din urma. De aceea este foarte important ca pentru orice defectiune observata sa apelati imediat la un service pentru reparatie, pentru ca o problema minora poate antrena cu usurinta alte probleme majore pentru care ati putea plati mult mai mult.

Auto Atu va sta la dispozitie cu serviciul de reparatii pentru modelele de Audi A3. Oricare ar fi defectiunea, specialistii nostri va asigura ca reparatia se va realiza in cel mai scurt timp posibil si cu un minim de cheltuieli.

0 Shares
You May Also Like

AutoCe sunt compresoarele de aer?

Compresorul de aer este fara doar si poate ajutorul tau de nadejde atunci cand vrei sa iti verifici…