Cat de sigur este amanetul auto?

Cat de sigur este amanetul auto?Foarte multe persoane care au nevoie de o suma mare de bani pe care trebuie sa o obtina intr-o perioada de timp foarte scurta, dat fiind faptul ca nu gasesc alte solutii mai avantajoase, aleg sa opteze pentru un imprumut de tipul amanet auto.

Pentru a-si amaneta masina, o persoana care are nevoie urgenta de bani trebuie mai intai de toate sa detina documentele masinii, dar si cartea de identitate a persoanei care in acte detine masina. Daca masina este detinuta de catre o firma, atunci este neaparat nevoie de o copie a certificatului de inregistrare al firmei in Registrul Comertului.

Atunci cand discutam despre documentele masinii, discutam despre certificatul de inmatriculare al acesteia, despre cartea de identitate a masinii, sau despre contractul auto sau despre factura de cumparare, daca masina are numere provizorii in vederea inmatricularii.

Odata ce clientul casei de amanet detine toate aceste documente, urmeaza urmatorul pas important, si anume evaluarea masinii.

Expertii de la casa de amanet evalueaza pe loc masina, si in functie de gradul de uzura al acesteia, in functie de marca si modelul masinii, in functie de anul de fabricatie si nu in ultimul rand, in functie de valoarea de piata, stabilesc suma de bani pe care o pot acorda in schimbul masinii. De regula insa, casele de amanet ofera cel mult 75% din valoarea de piata a masinii. Daca aceasta prezinta semne mari de uzura, suma scade considerabil.

In cazul in care suma de bani propusa de catre casa de amanet este pe placul clientului, cu siguranta urmatorul pas important consta in semnarea contractului de amanet. Acesta se incheie rapid si pe plic, fara a exista clauze ascunse, si are o valabilitate de 30 de zile, insa datoria se poate achita si mai repede. Daca datoria nu se achita in cele 30 de zile, exista o perioada de gratie. Daca nici dupa perioada de gratie nu se achita datoria, atunci masina ramane in posesia casei de amanet.

Cat despre suma de bani oferita de catre casa de amanet, clientul pleaca acasa direct cu banii, pentru ca ii primeste pe loc. Plus de asta, casele de amanet nu au comisioane ascunse, asa ca orice client se bucura de o siguranta financiara din acest punct de vedere.

Masinile amanetate vor fi pastrate in parcul auto al casei de amanet, si vor fi pazite de catre agenti de paza si vor fi si monitorizate video. Mai mult decat atat, pentru siguranta clientilor, casele de amanet fac poza la bord in prezenta clientilor, pentru a se vedea numarul kilomtrilor, si pentru a le arata clientilor ca masinile nu sunt rulate in acest timp.

Cat despre confidentialitate, aceasta este o caracteristica a caselor de amanet, pentru ca toate datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale, si asa vor ramane pentru totdeauna.

Asadar, pentru cei care au nevoie de o suma mare de bani, amanetarea masinii poate sa reprezinte fara doar si poate una dintre cele mai avantajoase modaliati de imprumut rapid.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *