Cand este recomandat schimbul de ulei de motor la masina

Oricat de neexperimentat ai fi, tot stii ca pentru rezistenta indelungata a motorului de masina trebuie sa faci schimb de ulei periodic. De regula, in cartea masinii sunt trecute aceste indicatii. Ce ne facem insa cu cei care au masini la mana a doua? Regula spune ca uleiul trebuie schimbat la fiecare 10.000 de km cel putin o data pe an, in functie de cat de mult folosesti masina.

Sunt si cazuri ale masinilor cu motor puternic, dar capacitate mica, caz in care schimbul de ulei se va impune la un interval de 5000 de km. Tine cont si de faptul ca uleiul se va uza mai repede in conditii de drum mai poluat spre exemplu, daca suprasoliciti motorul sau daca uleiul este de slaba calitate.

Semne care iti indica necesitatea de a schimba uleiul

Motorul este prea zgomotos? Mai simplu de atat, la masinile moderne exista indicatori in bord care avertizeaza cand trebuie schimbat uleiul. De altfel si tu poti verifica nivelul de ulei si este chiar simplu – daca scade treptat acesta va fi completat, iar daca textura sa arata a uzura, atunci trebuie schimbat total.

Tine cont: uleiul ce nu este schimbat la timp afecteaza motorul, insa daca faci des acest schimb nu exista nicio problema. Intarzierea de a face aceasta operatiune duce la cresterea consumului masinii, mentine uleiul la presiune mai scazuta si uzeaza timpuriu motorul. Ori, indiferent cat de veche este masina, cu o intretinere adecvata este utila si ii poti preveni uzura.

De ce ai nevoie pentru schimbul de ulei?

De cateva produse comandate si de o vizita programata la service. Vei avea nevoie de ulei si filtru de ulei, produse ce pot fi comandate online, de la ComNico, magazin de piese auto online. Selectezi in functie de tipul de masina si ai toata lista de piese disponibile.

Daca este nevoie, poti cere si asistenta. Uleiul este produs de branduri diverse si diferentele dintre ele sunt de ordin calitativ. Tine cont ca seria acestora, deci care este mai bun in cazul tau, este o recomandare pe care mecanicul o face. Cere sfatul specialistilor daca nu stii sigur ce ar trebui sa alegi.

Descopera la comnico.ro si alte piese auto, la preturi accesibile, pentru tot ce tine de intretinerea auto periodica. Confortul costa, ai nevoie de calitate in ceeea ce priveste piesele auto,  asadar vei aprecia aici echilibrul cost-calitate.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *