Cum se face incinerarea umana?

0 Shares
0
0
0

Cum se face incinerarea umana?
Singurul lucru de care putem sa fim siguri in viata, este acela ca mai devreme sau mai tarziu vom muri. Unele persoane isi gasesc sfarsitul la varste fragede, altii ajung sa treaca in lumea de apoi in urma unor lungi suferinte si la varste foarte inaintate.

Nu stim cand si cum, dar important este ca stim cu totii ca vom muri, iar dat fiind faptul ca zi de zi mor atat de multe persoane, locurile de veci din cimitire sunt din ce in ce mai putine.

In aceste conditii, cu siguranta trebuie ca toti cei greu incercati sa gaseasca o solutie pentru ca nu pot sa traiasca o viata intreaga cu mortul in casa. Si cum locurile de veci sunt din ce in ce mai putine, singura solutie care mai ramane pentru cei care au mort in familie, este incinerarea acestuia.

In cele ce urmeaza vom discuta mai multe detalii legate despre incinerarea umana, pentru ca toata lumea sa inteleaga despre ce este vorba.

Cum se face incinerarea umana?

Procedura de incinerare umana poate fi efectuata la un cimitir, o capela care ofera servicii de incinerare umana Cluj sau un crematoriu autonom pentru pregatirea corpului pentru dispunere finala. In acest proces, corpul mort este plasat intr-o camera de incinerare si supus caldurii extreme si flacarii directe, astfel incat sa fie transformat in cenusa.

De obicei dureaza aproximativ doua pana la trei ore, in functie de mai multe detalii iar aici amintim in primul rand greutatea corpului, sau in functie tipul de sicriu sau container in care este plasat corpul. O mare importanta o are si temperatura existenta in retort etc. In timp ce se incinereaza, corpul se reduce la resturile scheletice si oase imediat dupa incinerare.

Dupa ce are loc procedura de incinerare, aceste ramasite sunt lasate sa se raceasca ceva timp inainte de a putea avea loc o prelucrare ulterioara. Elementele de metal neconsumate cum ar fi implanturile articulare, podurile, dintii metalici, etc., sunt separate de amestec manual, precum si cu ajutorul unui magnet puternic.

In cele din urma, aceste ramasite incinerate sunt pulverizate in continuare intr-o pulbere fina de consistenta uniforma, neidentificabila. Cenusele sunt asezate apoi intr-un container temporar sau intr-o urna de incinerare si predate familiei pentru eliminare finala.

Cenusa de incinerare poate fi imprastiata, ingropata in pamant sau aruncata pentru a pluti in apa. In cazul in care corpul incinerat va fi ingropat intr-un columbarium, mausoleu etc., atunci puteti lua in considerare evitarea procesului de pulverizare a fragmentelor osoase.

Un amanunt foarte important de mentionat este acela ca familiile greu incercate, au posibilitatea de a asista la procedura de incinerare, in cazul in care membrii familiei sunt suficient de puternici pentru a privi cum cel drag lor este incinerat.

Asadar, dupa cum se poate vedea, locurile de veci sunt din ce in ce mai putine in fiecare oras al tarii, asa ca este firesc ca familiile greu incercate sa isi indrepte din ce in ce mai des atentia spre crematorii, pentru a-si incinera decedatii.

0 Shares
You May Also Like