Ce presupune albirea dintilor

De o buna perioada de timp, doamnele si domnisoarele, si nu numai, au inceput sa apeleze tot mai des la cabinetele stomatologice si la clinicile de estetica dentara, pentru a-si supune dantura la una dintre tehnicile de albire a dintilor.

Alegerea celei mai potrivite proceduri de albire a dintilor, este foarte importanta si trebuie facuta in functie de sfaturile unui medic specialist, deoarece in caz contrar, tratamentul nu va va oferi, nici pe departe, rezultatele asteptate, iar posibilitatea aparitiei unor efecte secundare este foarte mare.

Pentru cunoasterea in amanunt, a tuturor aspectelor pe care le presupune albirea dintilor, medicul stomatolog sau esteticianul dentar are un rol foarte important, chiar esential am putea spune.

Acesta trebuie sa informeze pacientii care solicita un astfel de tratament, atat in ceea ce priveste cea mai potrivita metoda de albire a dintilor, cat si despre ce sanse de reusita sunt si ce risc de efecte secundare poate aduce o anumita procedura.

Este neaparat nevoie sa aducem in prin plan si efectele secundare care pot sa apara in urma unui tratament de albire a dintilor, deoarece, principiul de baza al acestuia este reprezentat de contactul dintre peroxidul de hidrogen (acesta find agentul de albire) si diversii pigmenti de culoare care se afla in compozitia dintilor.

Legat de acesti pigmenti, este important sa cunoasteti faptul ca ei sunt pricipalul vinovat pentru culoarea galbena sau gri a dintilor dumneavoastra.

Din vasta experienta a medicilor stomatologi, s-a obsevat faptul ca petele sau dintii galbeni sunt mult mai usor de albit, acestia devenind aprope albi in momentul in care tratamentul a luat sfarsit.

De cealalta parte, se pare ca dintii de culoare gri sunt destul de greu de albit, deoarece cea mai mare parte dintre acestia sunt dinti morti, fara nerv, care in cel mai fericit caz, dupa un tratament de albire, pot sa ajunga sa aiba o nuanta mai omogena.

Pentru albirea acestor dinti devitalizati, care si-au pierdut culoarea in timp, medicii folosesc perborat de sodiu sub forma de praf, in amestec cu apa.

In procedura de albire a dintilor vii, cu nerv, care din diverse motive s-au ingalbenit (fumatul, consumul excesiv de cafea etc) in tratamentele de albire sunt folosite geluri de peroxid de carbamid sau apa oxigenata. Apa oxigenta are o concentratie foarte mare de peroxid de hidrogen (de trei ori fata de gelul de peroxid) si ofera o posibilitate de albire a dintilor mult mai rapida.

Dezavantajul major pe care trebuie sa il suportanti daca va doriti albirea dintilor, este reprezentat de faptul ca acestia sunt destul de sensibili pe durata tratamentului.

Albirea dintilor se poate realiza si la domiciliu, partial insa, iar efectele unui astfel de tratament persista aproximativ 2 ani, perioada in care zambetul dumneavoastra va fi unul luminos.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *