Extractul de aur în produsele cosmetice – mituri sau beneficii

La fel ca alte produse de înfrumusețare cu aur, măștile de față tip șervețel cu aur de 24K sunt pretinse să aibă o gamă largă de avantaje, de la reducerea ridurilor până la iluminarea tenului.

Astăzi vom investiga împreună beneficiile pentru sănătate ale aurului și vom vedea dacă măștile de aur pot face cu adevărat ceea ce promit.

Beneficiile recunoscute ale aurului pentru sănătate și frumusețe:

Diverse culturi au folosit aurul ca ingredient cosmetic din cele mai vechi timpuri, inclusiv romanii, egiptenii și japonezii. L-au folosit ca machiaj, aplicat local sau administrat oral în scopuri medicinale. Chiar și celebra împărăteasă Cleopatra se presupune că ar fi dormit cu o mască de aur pentru a-și păstra aspectul minunat și radiant al tenului.

Deși este utilizat de mii de ani, abia de aproximativ 15 ani încoace, aurul a revenit în atenția industriei cosmeticelor, pe măsură ce afirmațiile despre beneficiile sale au crescut și au fost confirmate.

Se pretinde că aurul are următoarele efecte:

  • reduce ridurile, liniile fine și petele
  • stimulează celulele pielii
  • preveni îmbătrânirea prematură a pielii
  • reduce cearcănele
  • tratează daunele provocate de soare, alergiile și inflamațiile

Potrivit susținătorilor produselor cosmetice cu aur, metalul prețios realizează aceste efecte prin menținerea nivelului ridicat de colagen în piele, prin inhibarea descompunerii elastinei și prin îmbunătățirea circulației sângelui. Marile frumuseți ale epocii noastre confirmă faptul că utilizează produse cosmetice care au în compoziție extract de aur, ca parte din rutina lor zilnică.

Aflând de efectele benefice ale metalului prețios, coreenii au introdus și ei ingredientul minune în produsele cosmetice coreene, astfel că, dacă ești adepta rutinei K-beauty, poți include un produs nou în ritualul tău.

Cum utilizezi masca de față cu particule de aur?

Măștile cu aur sunt disponibile în două formate: masca tip cremă și masca tip șervețel. Asigură-te că fața ta este curată și fără urme de machiaj înainte de a utiliza oricare dintre cele două variante.

Masca tip cremă este de obicei infuzată cu nanoparticule de aur și poate fi aplicată la fel ca orice altă mască facială.

Întinde produsul pe față până când pielea este complet acoperită (dar nu folosi o cantitate prea mare   încât să curgă produsul), lasă-o să acționeze pentru o anumită perioadă de timp în conformitate cu instrucțiunile ambalajului și apoi clătește bine cu apă.

Masca tip șervețel este puțin mai dificil de aplicat. Pentru un astfel de tip de produs, vei aplica un ser direct pe față și apoi vă vei aplica masca de aur peste ser. Un alt tip de mască este cea sigilată în ambalaje individuale, fiind îmbibată în ser și gata de utilizare.

Pur și simplu deschide pachetul, întinde masca și aplică-o pe față pentru perioada de timp indicată, apoi clătește bine.

Funcționează măștile cu extract de aur?

Există, de obicei, două tipuri de aur utilizate în produsele cosmetice: fulgi de aur care sunt vizibili cu ochiul liber și nanoparticule de aur. Acestea din urmă sunt suficient de mici încât se spune că trec prin stratul extern al pielii pentru a repara celulele tenului și a stimula producția de colagen.

În general vorbind, fulgii de aur sunt prea mari pentru a pătrunde în interiorul țesutului cutanat, rămânând la suprafața pielii oferind strălucire tenului.

S-a demonstrat în urma studiilor de laborator că nanoparticulele de aur pătrund în materialul utilizat pentru măști și că, odată aplicată pe piele, masca le eliberează pentru a pătrunde în profunzimea tenului. În combinație cu alte substanțe active se pare ca aurul ar avea efectele de care am discutat.

Concluzionând…

Cu atâtea presupuse efecte benefice, rămâne la latitudinea fiecăreia dintre voi să testeze aceste produse și să constate dacă vă sunt utile sau nu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *