Piscine metalice sau alte tipuri de piscine?

Piscine metalice sau alte tipuri de piscine?
In cazul in care intentionati sa optati pentru o piscina in curtea casei, cu siguranta veti lua legaura cu o firma de constructii piscine, care va putea veni cu diferite propuneri pentru dvs.

Specialistii pot veni cu propunerea de a opta pentru o piscina din beton, care este foarte rezistenta in timp, care deasemenea se intretine simplu si usor, si care va reusi sa va scoata in evidenta curtea casei.

Specialistii in constructii piscine pot veni si cu propunerea de a opta pentru o piscina metalica, iar atunci cand discutam despre piscine metalice putem aduce in discutie piscinele construite din otel, sau pe cele din aluminiu, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest subiect.

Avantajele unui bazin de aluminiu

Piscinele din aluminiu au devenit populare in ultimii 10 pana la 15 ani din cauza capacitatii lor de a face fata conditiilor meteorologice nefavorabile. Atunci cand aluminiul este expus la aer, acesta este acoperit cu un strat dur si transparent de oxid de aluminiu care ajuta la rezistenta la coroziune. Aluminiu nu se strica si nici nu se confrunta cu rugina si are un raport extrem de mare rezistenta-greutate.

De asemenea, piscina construita din aluminiu devine mai puternica si isi pastreaza duritatea in timp ce devine mai rece. Cel mai mare dezavantaj este acela ca cele mai multe piscine din aluminiu pot deveni victime ale pittingului cauzat de procesul de oxidare.

Avantajele unei piscine din otel

O piscina din otel rezista deformarii mai mult decat o piscina construita din aluminiu si costa considerabil mai putin. O piscina din otel este de departe cea mai puternica. In timp ce rugina a fost o problema in trecut, piscinele din otel mai noi au un strat galvanizat la cald, care rezista ruginei si vine cu acoperiri de vinil. Peretii din otel sunt mult mai puternici decat echivalentul polimeric.

Peretii din otel sunt mai usor de reglat in timpul instalarii si acest ii ajuta pe specialistii in constructii piscine sa se asigure ca peretele piscinei este drept si in pozitie verticala. Peretii din otel au d asemenea o gama mai mare de temperatura (se ocupa mai bine de vremea rece si calda) si se ocupa mai bine de conditiile de deplasare a solului.

Mai mult decat atat, pentru cei care isi doresc o piscina din otel, trebuie mentionat ca aceasta va avea un pret mai mic decat o piscina din aluminiu.

Atat in ceea ce priveste piscina din aluminiu, cat si in ceea ce priveste piscina din otel, acestea vor fi elegante si vor veni cu un plus de valoare si frumusete pentru curte, iar faptul ca sunt usor de intretinut reprezinta un avantaj important.

Ei bine, mai aveti si posibilitatea de a va indrepta atentia spre o piscina din fibra de sticla, insa aceasta solutie nu este cea mai indicata, pentru ca intretinerea acestor piscine se face destul de greu, si costa destul de mult.

Cel mai indicat ar fi sa optati fie pentru o piscina din beton, fie sa va indreptati atentia spre o piscina metalica.

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *