Comparatie intre laptopuri si desktopuri – care este cel mai bun?

0 Shares
0
0
0

Comparatie intre laptopuri si desktopuri – care este cel mai bun?
Indiferent ca vrei sa iti cumperi un calculatoare second hand i5 sau un laptop, ar trebui sa faci diferenta inca de la bun inceput intre ele pentru a cumpara produsul potrivit pentru tine. Calculatoarele iti ofera o serie de avantaje pe care un laptop nu ti le va putea oferi niciodata si daca te intrebi care sunt acelela ti le vom prezenta in cele ce urmeaza. De asemenea, si laptopurile au o serie de avantaje particulare in comparatie cu desktopurile, motiv pentru care decizia ar trebui facuta pe baza unor cercetari. In esenta totul se rezuma la ce compromis esti dispus sa faci. Daca vrei portabilitate neaparat este necesar sa mergi si sa rezolvi problema cu un laptop, daca vrei performante foarte bune atunci in raportul cost performanta calculatoarele normale sunt cele care castiga.

Chiar daca peste 70 de procente dintre calculaotoarele existente in locuinte sunt de fapt laptopuri, asta nu inseamna ca toti oamenii sunt multumiti de ele si nici ca ar refuza o unitate desktop daca aceasta le-ar fi mai utia. Toti se vor rezuma in acest moment la utilitate mai mult decat la simpla dorinta de a alege. Daca ne gandim mai bine descoperim ca oamenii sunt impartiti pe mai multe categorii: persoane care merg in sens cu turma si care nu stau sa analizeze avantaje sid ezavantaje si cei care fac alegerile doar prin prisma faptului ca au nevoie de un anumit produs.

Cei care aleg sa isi cumpere ceva doar in functie de trenduri sunt in procent de 70% si de obicei au un laptop. Ei isi cumpara astfel de produse doar din simplul motiv ca si vecinii au unul sau ca are si partenerul si respectiv partenera. Din nefericire in aceasta societate traim si sunt foarte multe persoane care au de casigat exploatand aceste obiceiuri. Si tu poti castiga daca stii sa alegi si cumperi doar in cunostinta de cauza.

Un mic procent din cumparatori achizitioneaza un laptop doar pentru ca au nevoie de el si isi cumpara un desktop bun in momentul in care isi doresc performante, dar analizeaza in mod serios situatia si castiga in urma achizitiei unui anumit produs pentru ca fiecare dintre cele doua apar ca urmare a unor nevoi specifice. Laptopul satisface nevoia de mobilitate in timp ce un desktop satisface nevoia de performanta la costuri rationale.

Nu ai cum sa ingramadesti foarte multa tehnologie avansata intr-un spatiu mic asa cum este un laptop si sa vrei sa respecte in continuare standarde de performanta superioare. Se poate face si asta dar oare esti dispus sa platesti pentru un astfel de laptop. Un calculator cu un procesor i5 si cu o placa video dedicata poate fi considerat un calculator performant iar pretul sau este categoric unul foarte mic raportat la un laptop cu performante similare. In plus, calculatorul nu se va incinge si nici nu se va stinge atunci cand depaseste temperatura de functionare, pentru ca nu o depaseste in general. Procesoarele se strica foarte greu daca le intretii corect.

0 Shares
You May Also Like

TehnologieCe este Wi-Fi Direct?

Multa lume a auzit de Wi-Fi, dar nu stie practic ce reprezinta aceasta tehnologie. Unii oameni folosesc aceasta…