Cum alegi un polizor unghiular?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un polizor unghiular?
Cu siguranta cei care locuiesc la casa, au nevoie de mai multe scule electrice profesionale, pe care sa le foloseasca ori de cate ori au nevoie pentru a efectua anumite reparatii, sau pentru a putea presta o munca oarecare, pe langa casa.

Chiar si cei care locuiesc la bloc, pot sa aiba nevoie de astfel de unelte, pentru ca nu se stie niciodata cand li se poate defecta ceva pe acasa, si au nevoie de o anumita reparatie.

Ei bine, una dintre cele mai cautate scule electrice profesionale, este fara doar si poate polizorul unghiular, sau flexul, asa cum este el cunoscut dupa denumirea populara.

Flexul este o unealta electrica pe care o poti folosi pentru a taia, pentru a prelucra sau pentru a slefui tot felul de materiale, cum ar fi lemnul, metalele, piatra, gresia sau faianta.

O astfel de unealta electrica profesionala, este folosita cu precadere in domeniul constructiilor, dar si in domeniul amenajarilor interioare.

Cele mai multe astfel de unelte electrice, sunt prevazute cu o aparatoare a discului, pentru ca aceasta trebuie sa protejeze persoana care lucreaza, de resturile care sar in timpul utilizarii flexului.

Deasemenea un flex are si un maner lateral, foarte util pentru ca permite manevrabilitatea uneltei cu ambele maini.

Daca ai de gand sa folosesti unealta pentru munca de zi cu zi, atunci in mod evident vei avea nevoie de un polizor unghiular profesional, care va depasi puterea de 3000 W.

In cazul in care insa, nu vei folosi foarte mult unealta, ci mai degraba o folosesti ocazional, atunci poti sa iti alegi un polizor cu o putere a motorului de doar 500 W.

Este foarte important sa iti alegi un flex care dispune de o dotare foarte importanta, si anume protectia la repornire.

Sunt situatii in care atunci cand folosesti unealta, se intrerupe curentul. Pentru a preveni accidentarile, aceasta dotare va impiedica flexul sa porneasca automat in momentul in care revine curentul electric.

In momentul in care utilizezi o astfel de unealta, cu siguranta trebuie sa stii cum se foloseste, iar in cazul in care nu ai mai lucrat cu un flex, ar fi bine sa citesti instructiunile de utilizare.

Mai intai de toate, ar trebui sa te asiguri ca folosesti tot timpul aparatoarea, iar astfel sunt sanse mult mai mici pentru a aparea nedoritele accidentari, sau defectarea uneltei.

Un alt sfat extrem de important, de care trebuie tinut cont, este acela ca nu trebuie sa folosesti flexul pentru alte activitati, decat cele care sunt recomandate.

Va trebui sa citesti cu atentie toate activitatile pe care le poti face cu unealta, si nu trebuie sa incerci sa faci experimente, iar taierea lemnelor cu o astfel de unealta electrica profesionala, este interzisa.

Deasemenea este important de stiut faptul ca discurile nu trebuie sa fie fortate
in cazul in care s-au blocat, pentru ca in caz contrar, acestea se vor deteriora.

Vei putea folosi cheia polizorului apoi piulita de blocare, sau chiar si un spray antigripant pentru ax, pentru a desface discul. In nici un caz nu este recomandat sa incerci sa desfaci discul utilizand un ciocan.

Curatarea polizorului dupa folosire, si curatarea resturilor ramase, este o operatiune pe care trebuie sa o desfasori de fiecare data cand termini de folosit flexul.

0 Shares
You May Also Like

TehnologieCe este Wi-Fi Direct?

Multa lume a auzit de Wi-Fi, dar nu stie practic ce reprezinta aceasta tehnologie. Unii oameni folosesc aceasta…