Unde sunt cazati muncitorii romani din strainatate?

Unde sunt cazati muncitorii romani din strainatate?In conditiile in care salariile din Romania sunt mult mai mici decat cele din alte tari europene, iar orele de munca sunt destul de multe, este cat se poate de firesc ca foarte multi romani sa se gandeasca sa plece la munca in strainatate.

Ei bine, cei care ajung sa munceasca in strainatate, pot sa aiba noroc si sa fie cazati in conditii foarte bune, insa pot avea si ghinion si sa nu li se ofere conditiile promise.

De exemplu, exista multi muncitori romani plecati in strainatate, care locuiesc intr-o garsoniera sau intr-un apartament alaturi de alte cateva persoane.

Exista deasemenea cetateni romani care au mers la munca in strainatate, si care odata cu trecerea timpului au reusit sa isi stranga ceva banuti, astfel incat s-au mutat singuri, iar acum locuiesc singuri.

Cei care au plecat insa la munca in domeniul agriculturii, mai mult ca sigur au fost si sunt in continuare cazati in containere pentru locuit, insa nu par a fi foarte deranjati de acest lucru.

In momentul in care discutam insa despre containere pentru locuit, trebuie sa precizam faptul ca aceste containere se aseamana din punct de vedere al conditiilor foarte nult cu garsonierele.

De exemplu, cei care locuiesc intr-un astfel de container, se pot bucura de faptul ca au o baie unde sa isi faca nevoile. Plus de asta, aceste cabine containere dispun si de o chiuveta, dar si de o cabina de dus, asa ca toti cei care locuiesc intr-un container au unde sa faca si dus, si au unde sa se spele si pe fata dimineata.

Pe langa aceste conditii, un container pentru locuit este dotat si cu un pat, deoarece cei care locuiesc in astfel de conditii trebuie sa aiba si unde sa doarma.

Ei bine, atunci cand discutam despre containere pentru locuit sau despre cabine containere, trebuie sa precizam faptul ca de regula muncitorii romani care au plecat la munca in domeniul agriculturii au “privilegiul” de a locui in astfel de containere.

Referitor la aceste containere, trebuie precizat faptul ca ele au curent electric, au priza chiar, asa ca toti cei care locuiesc intr-un astfel de container, pot sa foloseasca un laptop chiar , sau pot isi puna telefoanele la incarcat.

Acestea sunt de regula amplasate toate in apropierea campului, astfel incat muncitorii romani sa nu mai piarda timp si pe drum, ci sa se poata apuca de lucru cat mai de dimineata.

Deci, dupa cum se poate observa, romanii care sunt plecati la munca in strainatate, sunt cazati in fel si fel de conditii. Cu siguranta insa, este mult mai indicat pentru un muncitor roman plecat la munca in strainatate, sa locuiasca singur intr-un container pentru locuit, si sa aiba toate conditiile necesare pentru un trai decent, decat sa locuiasca alaturi de alte 8-10 persoane intr-un apartament.

Totul depinde insa foarte mult de domeniul de activitate al fiecaruia, dar si de conditiile impuse de catre angajator. Tot ce conteaza insa, este ca romanii care pleaca la munca in strainatate, sa se simta cat mai bine in locul in care sunt cazati.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *