Cum elimini acarienii din pilote, perne si cuverturi?

Cum elimini acarienii din pilote, perne si cuverturi?Mai intai de toate, trebuie precizat ca acarienii sunt acei mici paraziti care desi nu pot sa fie vazuti cu ochiul liber, contribuie foarte mult la formarea prafului. Acestia stau la baza unor alergii respiratorii precum astmul sau rinitele.

Despre acarieni trebuie mentionat faptul ca se afla prin toata casa, insa fara doar si poate, acestia prefera sa stea in dormitor, printre pilote, perne si cuverturi.

In ceea ce priveste acesti paraziti, partea mai putin placuta este aceea ca eliminarea lor definitiva este aproape imposibila. Pentru a incerca totusi sa le limitezi prezenta, ar trebui sa aerisesti cat mai bine ambientul. Acarienii iubind umezeala si caldura, ar trebui sa faci tot ceea ce iti sta in putina, pentru a nu avea in casa umezeala, dar si pentru a reduce temperatura.

Expunerea la soare a tuturor accesoriilor pentru pat reprezinta un alt aspect important, dat fiind faptul ca soarele este cel mai mare inamic declarat al acarienilor.  Acestia vor disparea incetul cu incetul din cuverturi, pilote sau perne.

Mentinerea unei temperaturi interne in casa care sa fie sub limita de 20 de grade, cu siguranta reprezinta un alt factor foarte important, care sa contribuie decisiv la eliminarea acestor paraziti. Plus de asta, o asemenea temperatura pentru oameni este mai mult decat perfecta.

Schimbarea saptamanala a lenjeriei pentru pat reprezinta un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa scapi de acarieni. Schimband lenjeria, acestora le va lipsi hrana care este reprezentata de celulele moarte. Mai mult decat atat, spalarea saptamanala a cearseafurilor la o temperatura de minim 60 de grade, va reusi sa elimine orice urma de acarieni.

Efectuarea curateniei zilnice in casa cu geamurile larg deschise poate sa fie deasemenea de mare ajutor, dat fiind faptul ca lumina este extrem de daunatoare pentru acestia.

Folosirea unor huse antiacarieni poate sa reprezinte o alta modalitate eficienta prin care se poate scapa de acarieni. Se pot gasi acum diferite solutii pentru a acoperi si pentru a proteja pernele si pilote. Ei bine, referitor la aceste huse antiacarieni, trebuie precizat ca ele trebuiesc spalate la temperaturi de minim 60 de grade Celsius,la doua – trei luni de zile.

Eliminarea obiectelor din camera, care favorizeaza mentinerea prafului, iar aici putem aminti printre altele si jucariile de plus, reprezinta un alt aspect important in ceea ce priveste lupta impotriva acarienilor.

Deasemenea, trebuie precizat faptul ca pentru a preveni aparitia acarienilor, indicata ar fi si eliminarea acelor obiecte din casa care favorizeaza mentinerea prafului. Aici discutam despre covoare, jucarii de plus, perdele, camuflase sau cuverturi, printre altele.

Asadar, acarienii sunt paraziti de care cu siguranta fiecare dintre noi ne dorim sa scapam cat mai rapid, motiv pentru care urmam fel si fel de trucuri despre care se pune ca ar avea succes.

Cei care tin insa cont de toate detaliile amintite in acest articol, cu sigurata vor scapa de acarieni in cel mai scurt timp, si vor putea duce o viata placuta si lipsita de griji.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *