De ce sa stai la casa?

De ce sa stai la casa? Foarte multi romani aleg sa isi faca credite pentru achizitia unor apartamente de 50-60 sau 70 de metri patrati, doar pentru ca aceste apartamente sunt in centrul orasului si in plina aglomeratie.

Decizia nu este intotdeauna cea mai inteligenta, deoarece acolo unde este aglomeratie sunt si preturi mai mari, riscurile de imbolnavire cauzata de poluare sunt si ele consistente iar poluarea fonica este la ea acasa.

Putini stiu ca, aceeasi investitie le poate aduce un teren in apropierea orasului, unde isi pot construi case pe structura din lemn cu suprafata de peste 100 de metri patrati, care aduce o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

De ce sa alegi casa in detrimentul apartamentului?

Exista multe motive. In primul rand, ai putea sa o alegi pentru ca lipsesc cu desavarsire vecinii de deasupra si de desubt. Astfel, atunci cand vrei liniste, ai liniste, atunci cand vrei sa dai petreceri, dai petreceri. Este adevarat si faptul ca ai vecini in jurul casei, insa orice ai face, este greu sa ii deranjezi sau sa fii deranjat de ei.

Aerul curat este un alt punct forte al casei. Cu siguranta, locuind in afara orasului te poti bucura de un aer mult mai curat decat in centrul sau.

Pe langa asta, te poti gandi la solutii de relaxare la care nu ai fi avut cum sa te gandesti intr-un apartament: hamace, foisoare din lemn, mobilier relaxant de gradina, gazon sau chiar piscina. Libertatea este uriasa si posibilitatile sunt nelimitate.

Este adevarat ca intretinerea unei case este mai costisitoare din punct de vedere financiar. Daca stii cum sa alegi modul in care o incalzesti, solutia prin care obtii apa sau stii cum sa o izolezi, atunci costurile pot sa scada foarte mult.

Daca mai pui la calcul si faptul ca te poti bronza in propria ta gradina, poti planta o multime de flori si chiar sa iti faci o mini sera sau te poti bucura de cafea, in fiecare dimineata, in aer liber, totul pare sa merite.

Partea dificila este la inceput, atunci cand cauti un loc pentru casa, sau casa propriu zisa, deoarece trebuie sa gasesti zona perfecta, sa te asiguri ca totul este in regula cu locul gasit si sa pui totul la punct din vedere legal. Dupa ce ai depasit aceste formalitati, bucuria de a avea o casa proprie, pe pamant, poate sa fie extrem de mare.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *