Cele mai renumite uleiuri

Cele mai renumite uleiuri
Din categoria renumitelor produse bio de calitate superioara, fac parte si cateva tipuri de uleiuri, care pot sa aiba efecte spectaculoase asupra corpului atat in ceea ce priveste frumusetea, dar aceste uleiuri pot sa ajute si la mentinerea sanatatii organismului.

Tocmai acesta este si motivul pentru care, in continarea acestui articol vom discuta pe scurt despre cateva dintre cele mai renumite uleiuri care se gasesc pe piata la ora actuala.

Fara doar si poate, cel mai renumit ulei este uleiul de masline, care este fparte bine tolerat de catre stomac, si care poate sa previna aparitia ulcerului gastroduodenal, dar poate sa previna si aparitia gastritei, sau a altor boli.

Uleiul de masline poate sa fie folosit si ca un excelent tratament pentru par, sau chiar si pentru hidratarea pielii, asa ca este lesne de inteles de ce acest ulei este atat de popular in intreaga lume.

Un alt ulei foarte renumit in toata lumea, este fara discutie uleiul de soia, care are in componenta sa Omega 3 si Omega 6, dar si diferite grasimi monosaturate sau grasimi saturate benefice organismului.

Uleiul de canola care mai este cunoscut si sub denumirea de ulei de rapita, este deasemenea un ulei foarte cunoscut in toata lumea, si se foloseste de mai bine de 3000 de ani. Acest ulei contine cel mai mic procent de grasimi saturate care pot sa infunde arterele, si este bogat in grasimi monosaturate, astfel ca poate ajuta foarte mult la mentinerea sub control a colesterolului din sange. Uleiul de canola este ideal si pentru sanatatea inimii.

Uleiul de luminita noptii este iarasi un ulei foarte benefic, desi nu este un ulei foarte popular. Acest ulei are in compozitia sa acid gamma – linoleic (GLA), care este un acid gras esential organismului. Anumiti experti din domeniul medicinei considera faptul ca acest ulei este important pentru femei, pentru tratarea simptomelor menopauzei, dar si pentru tratarea sindromului premenstrual.

Uleiul de peste este iarasi foarte sanatos pentru organismul uman, datorita faptului ca acesta este foarte bogat in agizi grasi precum Omega 3, EPA si DHA. Acest ulei este ideal pentru a trata artrita, si constituie o adevarata hrana pentru creier, dupa cum spun foarte multi specialisti.

Uleiul de peste ieste deasemenea sanatos pentru organism si datorita faptului ca poate sa previna diabetul pentru ca este bogat in Omega 3. Acest ulei mai ajuta organismul uman sa previna anumite boli de inima, asa ca nu este de mirare de ce nutritionistii recomanda uleiul de peste pentru o sanatate mult mai buna.

Uleiul din seminte de in este si el unul dintre cele mai renumite uleiuri bio, acesta fiind un foarte bun prieten al femeilor, pentru ca poate ajuta la alinarea durerilor provocate de sindromul premenstrual, si de menopauza.

Uleiul din seminte de in este deasemenea ideal pentru organism si deoarece reduce colesterolul si tensiunea arteriala, si poate iarasi sa fie util pentru ca ajuta la scaderea riscului de infarct miocardic.

Un alt ulei foarte util, este uleiul din seminte de struguri, pentru ca este bogat in antioxidanti care ajuta la combaterea bolilor precum cancerul, sau pentru combaterea bolilor de inima.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *