Care sunt cele mai importante specificatii ale unui PC second hand?

Care sunt cele mai importante specificatii ale unui PC second hand?
In cazul in care ai nevoie de un calculator pe care sa il folosesti in cele mai simple scopuri acasa, cu siguranta nu are rost sa investesti bani multi intr-un calculator nou sau intr-unul refurbished, asa ca te poti orienta cu incredere spre unul din multimea de calculatoare second hand.

Atunci cand iti alegi un calculator second hand, trebuie sa tii cont de specificatiile  tehnice ale acestuia, iar aici am putea incepe cu memoria RAM.

Odata cu trecerea timpului, memoria RAM cu care sunt prevazute calculatoarele este din ce in ce mai generoasa, ceea ce inseamna automat ca echipamentele vechi au tot mai putina memorie RAM fata de calculatoarele noi.

In prezent, calculatoarele noi vin cu o memorie de pana la 16 GB de RAM, asa ca un calculator second hand ar trebui sa aiba minim 4-8 GB de RAM. Un calculator cu mai putin de 4 GB de RAM este un calculator lent si depasit de situatie.

Tot atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator second hand, trebuie sa tii cont si de viteza procesorului. Daca folosesti calculatorul in scopuri simple, atunci un procesor dual – core iti este suficient, insa in cazul in care folosesti fel si fel de aplicatii care au nevoie de un procesor puternic, atunci ar fi bine sa iti alegi un procesor quad – core.

Atunci cand iti cumperi un calculator second hand, indicat este sa iti alegi un PC care sa fie compatibil cu toate perifericele sau cu toate dispozitivele pe care le detii. Acest aspect este important, mai ales daca vrei sa conectezi stick-uri, sau sa iti conectezi telefonul la PC, sau in alte situatii.

Rezolutia monitorului este un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont in momentul in care ai de gand sa iti cumperi un calculator second hand. Un monitor care sa aiba o rezolutie Full HD sau mai mare, si sa fie de 22 inch ar fi suficient pentru nevoile tale ca si utilizator care folosesti calculatorul in cele mai simple scopuri.

Poti sa folosesti un asemenea calculator dotat cu un asa monitor atat pentru a viziona filme, cat si pentru a te juca, sau pur si simplu pentru a naviga pe internet.

Placa video este o alta componenta foarte importanta a unui PC, de care trebuie sa tii cont. Aici este important de precizat ca trebuie sa stii din start ce ai de gand sa faci cu calculatorul, pentru a stii spre ce placa video sa iti indrepti atentia.

Trebuie mentionat faptul ca placile video integrate nu se pot inlocui, in timp ce placile video dedicate se pot inlocui fara probleme, asa ca daca intentionezi sa folosesti pentru jocuri echipamentul, atunci este indicat sa iti alegi un calculator cu placa video dedicata.

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un echipament second hand, ar fi important sa te feresti cat poti de mult de calculatoarele care prezinta urme de lovituri, zgarieturi sau calculatoare care au murdarie depusa pe carcasa, pentru ca acestea sunt semne ale faptului ca echipamentul nu a fost ingrijit.

Daca iti cumperi un calculator second hand, fie trebuie sa il cumperi de la un magazin de specialitate, fie de la cineva care sa fi avut grija de echipament.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *