Cum se alege firma de hosting?

Cum se alege firma de hosting?
Atunci cand vrei sa iti creezi un site de prezentare sau un blog personal, trebuie sa iti alegi in primul rand un nume de domeniu, iar mai apoi poti cauta de exemplu Gazduireenterprise.ro, pentru a achizitiona un pachet de web hosting.

Web hostingul este un serviciu pe care ti-l poate oferi o companie specializata, pentru ca site-ul tau sa poata sa fie accesat la orice ora din zi sau din noapte.

Referitor la web hosting, trebuie sa stii ca acesta se poate achizitiona sub forma unui pachet de gazduire, iar una dintre cele mai importante caracteristici ale unui astfel de pachet, este spatiul de stocare.

In functie de spatiul de stocare este stabilit si pretul pachetului de gazduire web, iar indicat ar fi sa iti alegi un spatiu de stocare care sa fie pe SSD, in conditiile in care iti doresti performante superioare.

Pe piata exista mai multe firme care ofera asemenea pachete de gazduire web, insa tu va trebui sa cunosti anumite aspecte foarte importante pentru a alege pachetul de web hosting.

In primul rand trebuie sa stii ca poti sa alegi pentru un site aflat la inceput, sau pentru un blog personal, un pachet de gazduire shared, care nici nu costa foarte multi bani, si care iti poate fi mai mult decat suficient.

Pentru un asemenea pachet de gazduire web, vei avea un anumit numar de resurse alocate, iar un asemenea server va trebui sa fie impartit cu alti clienti.

Vei putea sa te orientezi deasemenea spre un pachet de gazduire dedicata sau vei putea sa optezi pentru un server VPS. Aceste pachete de gazduire insa sunt mai costisitoare decat gazduirea shared.

Atunci cand vrei sa iti alegi pachetul de web hosting, trebuie sa te interesezi putin despre firmele existente pe piata. Trebuie sa te informezi cu privire la clientii care mai beneficiaza de servicii de la firmele respective, pentru a putea aduna cat mai multe informatii despre firmele care ofera gazduire web.

Important ar fi sa ceri parerea unor bloggeri care au un trafic mare, iar acestia iti vor putea recomanda o firma renumita.

Ar trebui iarasi sa te interesezi despre modul in care se comporta firmele care ofera asemenea pachete, cu clientii lor. Cu siguranta se pot intampla diferite evenimente, iar clientul sa aiba anumite probleme cu site-ul.

Va trebui sa iti indrepti atentia spre o firma care nu doar ca iti ofera un web hosting ieftin, ci va trebui sa iti indrepti atentia spre o firma care iti ofera la orice ora din noapte sau din zi asistenta tehnica.

Daca vei opta pentru gazduire shared, ar fi indicat sa te interesezi inainte cate site-uri mai gazduieste serverul respectiv, pentru ca daca serverul gazduieste un numar mare de site-uri, atunci viteza de incarcare a site-ului tau ar putea avea de suferit.

Asadar, aceste aspecte sunt foarte importante, si va trebui sa tii cont de ele atunci cand iti vei alege firma care sa iti ofere servicii de web hosting pentru site-ul sau blogul tau.

Tagged: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *