Ce trebuie sa stii despre usile bune, la preturi reduse?

Ce-trebuie-sa-stii-despre-usile-bune-la-preturi-reduseSa ne intelegem de la inceput. Sa-ti alegi o usa interioara din lemn la un pret foarte mic este o utopie. De fapt, daca ti se prezinta ocazia de a cumpara o usa de lemn la pret redus, ai face bine sa te arati un pic circumspect.

Este foarte posibil ca ceea ce ti se ofera sa nu fie din lemn masiv, asa cum ti se spune. Lemnul necesita mjloace de prelucrare foarte costitistoare, fiind un material destul de scump datorita avantajelor pe care le prezinta.

Poti consulta un catalog de preturi pe tgg.ro pentru a-ti face o idee. Asa ca, daca, vrei ceva de calitate precum lemnul, trebuie sa mai astepti sa strangi la pusculita niste bani.

Foarte important in cazul usilor din lemn este ca lemnul sa fie bine lucrat si uscat. In caz contrar, poti intampina diferite probleme: usa fie se poate contracta din cauza uscarii lemnului, fie se poate stramba pe toc si pot aparea crapaturi.

De asemenea, trebuie sa stii ca usile din brad sunt mai usoare si mai fragile, in timp ce usile din stejar sunt mai rezistente.

Daca, insa, iti vei indrepta atentia spre alte materiale decat lemnul, vei gasi preturi mai mici, dar si o calitate… pe masura.

Despre usile din MDF si HDF

In afara de lemn, materialele cele mai utilizate pentru constructia usilor sunt urmatoarele: PVC, MDF, HDF.
Usile din MDF, adica din fibra cu densitate medie (Medium Density Fiber) si cele din HDF, adica fibra cu densitatea mare (High Density Fiber) sunt realizate din particule de lemn amestecate cu diverse rasini, fiind apoi presate si uscate la temperature foarte ridicate.

In cazul materialului MDF, aceste particule sunt mai gronjoase, in timp ce, in cazul materialului HDF sunt mai fine. Fata de MDF, HDF-ul reprezinta un material mai gros, mai greu si mai rezistent.
Atat usile din MDF, cat si cele din HDF sunt usi de tip celular, imitand nuantele de lemn. Sunt disponibile in diverse culori care imita lemnul natural: fag, cires, nuc, stejar etc. Se impune, de aceea, o atentie sporita atunci cand achizitionezi o usa. Ea se poate numi usa de fag, putand fi, de fapt, o usa MDF sau HDF.

Totusi, in cazul acestor tipuri de usi, rama este 100% din lemn. Preturile acestor modele de usi variaza de la firma la firma, fiind in orice caz, sub pretul celor din lemn.
Odata stiute aceste caracteristici, nu ar trebui sa intampini probleme cand vrei sa-ti cumperi o usa. Iti recomandam sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

1. Bugetul
Este recomandat sa stii dinainte de ce suma dispui si de necesitati – daca ai nevoie de o usa de interior din lemn sau de o usa din MDF pentru o camera pe care nu o folosesti decat foarte rar.

2. Stilul casei
Odata ce stii cati bani ai la dispozitie, este bine sa nu te grabesti sa-ti cumperi o usa care sa nu se potriveasca de niciun fel cu stilul casei.

3. Potentialul
Trebuie sa stii ce fel de usa iti cumperi, pentru ca, e posibil ca in timp sa aduci modificari casei. In in calcul ca usa pe care o cumperi sa se potriveasca cu eventualele modificari ale locuintei.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *