Cum se intretin lanternele de vanatoare?

cum-se-intretin-lanternele-de-vanatoare”Vanatoarea este cea mai veche meserie din lume, pentru ca omul sa se hraneasca, sa supravietuiasca”- Bruno Stern, Ocolul Silvic Lupeni

S-a incheiat sezonul de vanatoare si a venit momentul sa ai grija de echipamentul care te-a servit in aceasta perioada, totusi tehnologia este intr-o continua dezvoltare iar domeniul armelor si a lanternelor de vanatoare este din ce in ce mai cautat. Astfel, daca doresti sa iti achizitionezi lanterne profesionale pentru arma de vanatoare, te asteapta o gama larga de astfel de produse din care poti alege.

Cum se intretin lanternele profesionale pentru arma de vanatoare? Iata cativa pasi care te vor ajuta sa iti pastrezi lanterna ca noua.
In ciuda aparentelor, este chiar simplu sa ingrijim o lanterna si sa ne asiguram ca functioneaza in parametri optimi, pentru o lunga perioada de timp.

Se incepe prin curatarea prafului sau a depunerilor adunate la exteriorul lanternei, utilizand o carpa umezita cu o solutie destinata acestui procedeu.

Dupa preferinte, aceasta curatare se poate realiza si cu o periuta de mici dimensiuni, umezita cu aceeasi solutie de curatat sau cu un betisor igienic.
Nu uitati de stergerea lentilelor folosind o laveta destinata stergerii acestora. Este important sa curatati periodic lentilele, deoarece lumina trece prin acestea si daca sunt murdare, iar lanterna nu va lumina in mod corespunzator, la performanta maxima.

Urmatorul pas recomandam sa fie indepartarea bateriilor pentru curatarea eventualului praf depus in zona acestora, utilizand aceleasi metode descrise mai sus. Totodata trebuie curatat periodic si capacul lanternei, ce inchide compartimentul bateriilor. Acesta trebuie curatat si el de praf si uns cu o substanta speciala de lubrifiere.
Urmarind acesti pasi si bineinteles, depozitand lanterna corespunzator, aceasta va fi protejata si va functiona in parametrii optimi la fel ca in prima zi.

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *