Beneficiile curcuminei in tratamentul impotriva cancerului

Beneficiile curcuminei in tratamentul impotriva cancerului
Potrivit dr William LaValley, a carui activitate clinica este concentrata, in cea mai mare parte,  asupra tratamentului impotriva cancerului, curcumina – un derivat al turmericului si pigmentul care da turmericului picant din curry culoarea sa galben-portocalie –  este un aliat natural de nadejde in lupta impotriva cancerului.

Curcumina distruge cancerul in numeroase moduri

Curcumina beneficiaza de cele mai multe dovezi consemnate in literatura de specialitate, in ceea ce priveste utilizarea ei impotriva cancerului, mai multe dovezi decat oricare alt nutrient (inclusiv Vitamina D care, de asemenea, se bucura de o baza semnificativa de dovezi).

Curcumina are capacitatea de a modula activitatea si expresia genetica, atat prin distrugerea celulelor canceroase cat si prin favorizarea functiei celulelor sanatoase. De asemenea, promoveaza si anti-angiogeneza, ceea ce inseamna ca ajuta la prevenirea dezvoltarii vascularizatiei suplimentare necesare pentru cresterea celulelor canceroase. In ceea ce priveste efectul sau asupra cailor moleculare, curcumina poate afecta mai mult de 100 dintre acestea, odata ajunsa in celula.

Mai precis, curcumina:

– Inhiba proliferarea celulelor tumorale;
– Reduce inflamatia;
– Inhiba transformarea celulelor, din normale in tumorale;
– Inhiba sinteza unei proteine care este considerata fundamentala pentru formarea tumorii;
– Ajuta corpul sa distrugă celulele cancerigene ca să nu se poată raspandi in corp;
– Ajută la prevenirea dezvoltarii vaselor de sange aditionale necesare pentru cresterea celulelor cancerigene (angiogeneza).

In plus, curcumina nu afecteaza in mod negativ celulele sanatoase, indreptandu-se in mod selectiv spre celulele canceroase. Cercetarile au aratat, de asemenea, ca aceasta functioneaza sinergic cu anumite medicamente pentru chimioterapie, imbunatatind eliminarea celulelor canceroase.

De ce radacina intreaga de turmeric nu este eficienta?

Din nefericire, chiar daca regasim curcumina in radacina intreaga de turmeric, nu este suficient pentru a obtine rezultate relevante din punct de vedere clinic. Insasi radacina de turmeric contine numai aproximativ 3% concentratie de curcumina. O alta limitare majora a curcuminei, ca agent terapeutic, o reprezinta faptul ca este slab absorbita. Atunci cand este luata in forma sa bruta, absorbiti doar aproximativ 1% din curcumina disponibila.

“Industria produselor naturale a dezvoltat un standard de 95% concentratie de curcumina”, explica dr LaValley. “Initial, cu ani în urma, asta era tot ceea ce aveam la dispozitie pentru pacienti. Chiar si asa, luand o concentratie de 95% oral, sub forma de capsula, doar 1% din aceasta putea fi absorbita. In scopul de a obtine cantitati de curcumina in sange, care sa fie rezonabile pentru a avea un efect terapeutic, oamenii trebuiau sa consume cantitati mari de curcumina.

Calitatile sale au condus, in ultimii ani, la schimbarile formelor de consum ale curcuminei. Exista pe piata capsule Curcumin, care, pe langa concentratia de 95% de curcumin, contin si extract de Bioperine, fara de care absorbtia in organism a curcuminului este foarte slaba. In acelasi timp, bioperinele cresc biovalabilitatea curcuminului cu pana la 2000%. Puteti afla mai multe despre aceste capsule de curcumin aici.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *