Iti alegi destinatia doar pentru bilete de avion low-cost?

Iti alegi destinatia doar pentru bilete de avion low-cost?
Multe persoane isi planifica vacanta in functie de ce oferte au agentiile de turism si isi aleg destinatia astfel incat sa zboare cu companiile low-cost.

Cu toate ca exista oferte avantajoase si la companiile aeriene de linie, pentru ca nu se pot decide din timp la vacanta, raman pe ultima suta de metri si atunci singura solutie sunt biletele low-cost. Ce inseamna low-cost si de ce sunt aceste bilete tot timpul mai ieftine incercam sa aflam in randurile de mai jos.

In primul rand, aceste bilete sunt vandute de catre companiile aeriene low-cost care au preturi mai mici pentru ca sunt eliminate anumite servicii traditionale oferite pasagerilor. Companiile low-cost au aparut prima data in SUA si s-au dezvoltat repede si in Europa. La inceput, caracteristic acestora companii era faptul ca aveau preturile mai mici fata de concurenta, insa acum se refera la faptul ca ofera bilete mai ieftine pentru ca au eliminat anumite servicii.

In al doilea rand, companiile low-cost reusesc sa isi reduca costurile de intretinere, care se reflecta in pretul platit de clienti, pentru ca folosesc, in majoritatea cazurilor, un singur tip de avion, au acelasi echipaj si se utilizeaza o singura baza, de asemenea se fac multe zboruri. In urma acestor reduceri de costuri, compania ajunge sa aiba si profit.

Atunci cand zburati cu o companie low-cost nu o sa primiti, cand ati cumparat biletul, un loc anume in avion ci va puteti aseza pe oricare loc gasit liber in avion. In acelasi timp nu o sa mai primiti mancare sau bauturi si puteti sa aveti doar doua bagaje de o anumita greutate si dimensiune, altfel trebuie sa platiti pentru fiecare kilogram in plus.

Un alt aspect important al companiilor low-cost este acela ca au un orar de zbor in functie de sezon si doar in anumite sezoane, se zboara fara escale, adica curse intregi pe distante relativ mici, curse continentale care dureaza un numar mic de ore. In acelasi timp sunt folosite aeroporturile secundare si, dupa cum spuneam si la inceput,  numarul destinatiilor nu este mare.

Desi biletele ar trebui sa aiba acelasi pret tot timpul anului, unele companii au implementata o politica a preturilor bazata pe numarul locurilor din avion, ceea ce inseamna ca biletele cumparate cu 2, 3 luni inainte de data zborului sunt mult mai ieftine decat cele achizitionate cu o saptamana inainte.

In cazul in care urmeaza sa calatoriti cu o companie aeriana low-cost trebuie sa fiti atenti ca multe din ele aplica comisioane suplimentare biletelor in urmatoarele cazuri: check-in-ul se efectueaza in aeroport in ziua decolarii, plata biletului se face cu un card de credit, aveti pe langa bagajul de mana si unul de cala.

In incheiere speram ca am reusit sa explicam termenul de low-cost si sa identificam motivele pentru care aceste bilete au preturi mai mici. De fapt, aceste preturi rezulta in urma eliminarii unor servicii care scade confortul calatoriei si numai de voi depinde daca acceptati acest lucru.

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *