Vrei un calculator all in one?

Vrei un calculator all in one? In momentul in care ai nevoie de un echipament pentru acasa, in conditiile in care spatiul nu reprezinta o problema pentru tine, este evident faptul ca iti poti indrepta atentia spre un calculator clasic, pe care poti alege sa il construiesti dupa bunul plac.

Ei bine, trebuie mentionat insa faptul ca in conditiile in care spatiul reprezinta o problema pentru tine, atunci va trebui sa renunti la ideea de a avea un calculator clasic, pentru ca acesta necesita un spatiu destul de mare de depozitare, si va trebui sa te reorientezi.

Ai putea sa iti indrepti atentia spre un laptop de exemplu, pentru ca si aceste echipamente sunt foarte performante, iar evolutia pe care au avut-o laptopurile in ultimii ani, este dovada vie a acestui lucru.

In cazul in care insa, vrei neaparat sa ai un calculator, si nu iti surade ideea de a achizitiona un laptop, iar spatiul de depozitare pe care il ai, nu iti permite depozitarea unui calculator clasic, atunci solutia ideala pentru tine este reprezentata de unul din multitudinea de calculatoare all in one.

Un asemenea sistem all in one, va avea toate componentele integrate in monitor, asa ca vei avea un calculator nemaipomenit, care iti va oferi performantele dorite, insa care te va scapa si de grija unitatii centrale, dar si de multimea de cabluri pe care le detine un calculator clasic.

Pentru a folosi un astfel de echipament all in one, nu trebuie decat sa conectezi mouse-ul si tastatura, dupa care poti porni si poti incepe utilizarea echipamentului.

Din pacate insa, aceste echipamente, daca vorbim despre un calculator all in one nou, au preturi destul de piperate pentru buzunarele oamenilor de rand. In cazul in care insa, vorbim despre sisteme all in one, second hand sau refurbished, atunci se pot gasi solutii mult mai avantajoase.

Atat in cazul echipamentelor noi, cat si in cazul echipamentelor all in one second hand, sau all in one refurbished, trebuie precizat faptul ca ele vin cu sistemul de operare Windows preinstalat, asa ca pretul este justificat, pentru ca si o licenta pentru Windows mai costa cateva sute de lei, in functie de versiune.

In cazul in care esti sigur de faptul ca un astfel de echipament ti se potriveste, ai putea opta de exemplu pentru modelul Lenovo Essential C560, care este prevazut cu un monitor de 23 inch, si care beneficiaza de un procesor Intel Core i3-4130T, care are o frecventa de 2.9 Ghz, iar placa video este una Nvidia GeForce 705M.

Restul dotarilor pe care le are un astfel de echipament sunt oarecum clasice, pentru ca vine cu o memorie RAM de 4GB, un Hard Disk de 1TB, conectivitate Wifi 802.11, dar si 6 porturi USB. Un asemenea model este disponibil si cu un procesor Intel Core i5-4430T, insa pretul unui astfel de echipament va fi putin mai mare.

Vei putea opta si pentru un model de echipament all in one de la Dell, iar modelul Optiplex 7010, cu procesor Intel Dual Core i3-3220, care printre altele, dispune de 4 GB memorie RAM, un Hard Disk cu o capacitate de stocare de 250 GB, o placa video integrata Intel HD Graphics 2500, plus multe alte specificatii tehnice.

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *