HTC One M9 este telefonul prezentului si al viitorului?

HTC One M9 este telefonul prezentului si al viitorului?
Taiwanezii de la HTC nu raman mai prejos cu nimic fata de concurentii lor la nivel mondial, modelul HTC One M9 fiind un model extrem de apreciat de utilizatori, in primul rand, datorita bateriei. Aceasta are 2840 mAh fata de cea de 2600 mAh si este in continuare integrata in telefon, neputand fi schimbata decat prin demontarea acestuia.

Stocarea interna a smartphone-ului este de 32 GB, dar acest model are slot microUSD pentru extindere de memorie. Difuzoarele frontale sunt in aceeasi pozitie, dar spre deosebire de modelele mai vechi HTC, acestea pot emite sunet 5.1. aceasta practic este o chestiune mai mult de marketing, pentru ca urechea practic nu este capabila sa perceapa cele 5 canale ca fiind din directii diferite.

Interfata Sense 7 a primit numeroase imbunatatiri, fiind mult mai pregatita sa-si ajute utilizatorii, acesteia putandui-se modifica temele. Camera de 20 MP va permite un zoom digital si detaliere foarte fina a unor portiuni din fotografii. Husa Dot View revine in multe culori acum putand particulariza mesajele ce apar prin aceasta. Totusi husa ramane cu vesnica problema ca acel cauciuc din care este realizata nu este prea placut la atingere si iese destul de greu dintr-un buzunar.

Cel mai ciudat aspect este acela al carcasei bicolore. Taiwanezii de la HTC au gasit o tehnologie de prelucrare a aluminiului, astfel incat il obtin in doua nuante pe carcasa, desi aceasta este realizata doar dintr-o bucata de metal, uneori se strica, dar prin reparatii Htc se poate remedia defectiunea.

Vazand dupa aceea si noile Galaxy S6 si S6 Edge, am ramas cu impresia ca cei doi giganti GSM Samsung si HTC au urmat doua cai diferite: Samsung a urmat calea introducerii de tot felul de tehnologii noi cu ecrane curbate, sticla, camera foto interesanta, in timp ce HTC a creat pur si simplu un telefon mult mai simplu, dar extrem de performant, cu un design elegant si mai ales de o calitate excelenta sub toate aspectele.

Ce a realizat HTC pentru One M9 pare doar un simplu facelift pentru modelul anterior M8, iar imbunatatirile par uzuale. Aproape toti utilizatorii de HTC vad in acest model o evolutie a design-ului One pana la forma de perfectiune de pana acum si totodata la maxima performanta din orice punct de vedere.

In timp se va vedea daca nu cumva ajungerea la aceasta forma le va opri taiwanezilor de la HTC din avantul pe care il detin in prezent. Intotdeauna cand un brand isi prezinta o noua aparitie, toate sunt bune si frumoase la prezentare si la o butonare rapida a telefonului, dar raman de testat numeroase lucruri la un posibil review.

In primul rand se pune intrebarea cat de buna este camera de 20 megapixeli? Se descurca suficient atat ziua cat si noaptea? In al doilea rand, cat de performant este noul Qalcomm Snapdragon si cum rezista bateria impreuna cu acest nou procesor? Incercati acest model de smartphone oferit de HTC si veti testa toate performantele oferite de producator.

Tagged: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *