Cum alegem componentele pentru iPhone?

Cum alegem componentele pentru iPhone?
Inca de la primele modele de telefoane mobile inteligente iPhone, au aparut si defectiunile acestora, unele defectiuni avand loc chiar din cauza utilizatorilor. Cu siguranta, o singura clipa de neatentie in care sa scapam telefonul pe gresie sau faianta este de ajuns pentru ca ecranul acestuia, carcasa sau touchscreen-ul sa se sparga sau sa se crape.

De aceea au aparut si magazinele iPhone care au scos la vanzare o multime de accesorii si componente pentru fiecare model iPohne.

In momentul in care trebuie sa cumparam piese iPhone pentru oricare model de astfel de telefon, trebuie privite cu o deosebita atentieĀ  anumite lucruri. De exemplu trebuie avuta mare atentie in ceea ce priveste APN-ul acumulatorului. Iarasi trebuie sa fim foarte atenti la IMEI-ul carcasei, pentru ca sunt sanse destul de mari ca piesele respective sa nu corespunda smartphone-ului nostru.

Cu siguranta, magazinele iPhone din tara, dar si service-urile gsm sau magazinele operatorilor de telefonie mobila din fiecare oras, detin un stoc de componente pentru fiecare model iPhone. Piesele cu siguranta sunt originale. In cazul in care totusi, nu gasiti in orasul dumneavoastra piese sau accesorii pentru modelul dumneavoastra de telefon, acestea se pot comanda foarte simplu de la magazinele online, iar preturile sunt aceleasi ca la magazinele din oras, sau mai mici.

Stim cu totii cat de neplacut este momentul in care dispozitivul nostru nu mai functioneaza la parametrii normali si trebuie sa inlocuim anumite componente din el. In momentul in care gasiti un magazin iPhone de unde sa comandati piesele pentru inlocuirea celor vechi, iar magazinul este de incredere si piesele originale, cu siguranta problemele de functionare a telefonului nu o sa va mai dea batai de cap.

In mod normal pentru prima data cand apelezi la un magazin o faci pe baza unor recomandari dar si datorita feedback-urilorĀ  pozitive primite de catre comerciant. Se stie faptul ca multe piese si componente originale sunt vandute in locatii neautorizate, dar cel mai bine ar fi sa nu cumparati dintr-un astfel de loc.

Cele mai sensibile componente ale modelelor iPhone sunt touchscreen-ul si display-ul, care de asemenea sunt si cel mai des inlocuite. Piesele care sunt montate in interiorul carcasei, datorita faptului ca sunt protejate la impacturi si lovituri se defecteaza foarte greu. Din aceasta categorie de piese care se defecteaza foarte greu amintim: antena wifi, acumulatorul, difuzorul, dar si placa de baza.

In mod evident diferenta dintre ecranele iPhone-urilor este reprezentata in principal de dimensiuni. De exemplu, ultimul model lansat are cu ecran de 4.7 inch. O alta diferenta o poate reprezenta carcasa datorita design-ului si materialului din care a fost fabricata.

Majoritatea dispozitivelor au fost realizate din carcasa metaliza, exceptie fiind modelul iPhone 5c, fabricat din plastic dur. Este evident faptul ca acesta este predispus diferitelor defectiuni in caz de impact.

Din momentul achizitionarii unui smartphone, ramane la alegerea utilizatorului daca vrea sa il protejeze sau nu cu ajutorul accesoriilor de protectie. Husele, foliile si geamurile de protectie din sticla nu au preturi ridicate, dar cu siguranta pot sa ne scape de unele cheltuieli nedorite pentru reparatia telefonului.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *