Ce trebuie sa stii despre motorul unei porti automatizate?

Ce trebuie sa stii despre motorul unei porti automatizate?
Portile automatizate castiga anual din ce in ce mai multi doritori chiar si in Romania. Achizitionarea unui kit complet pentru automatizarea lor poate fi una dintre cele mai avantajoase investitii.

Nu va fi nevoie sa cheltui o avere pentru un sistem de acest tip, insa te vei bucura de siguranta si confortul pe care il ofera. Asa cum pentru un computer procesorul este creierul calculatorului, la fel pentru automatizarea unei porti cel mai important element il constituie motorul.

Practic, un motor pentru poarta culisanta sau unul pentru poarta batanta, constituita din doua foi, va fi cel care va comanda deschiderea si inchiderea portilor.

Atunci cand vorbim despre motorul unei porti automatizate ne referim la anumite caracteristici care vor face ca sistemul sa fie unul eficient. Motoarele din cadrul acestor kit-uri de automatizari sunt electrice functionand cu ajutorul curentului electric.

Cu cat poarta are o greutate mai mare cu atat este nevoie de un motor mai puternic. Chiar si lungimea portilor joaca un rol deosebit de important fiind esentiala in alegerea motorului potrivit. Greutatea si lungimea portilor vor fi cele care vor determina viteza cu care motorul va deschide o poarta batanta sau una culisanta.

In ceea ce priveste tipurile de motoare acestea se clasifica in motoare lineare, cu brat articulat sau ingropate. Cele liniare sunt constituite dintr-o tija care face legatura, de regula, intre poarta si zid. Montarea lor este una simpla si rapida.

Acestea sunt ideale pentru portile batante, rezistente chiar si pentru porti cu lungimea de pana la 5 metri, dar au si functionalitatea de a se bloca sau debloca manual in cazul intreruperii curentului electric. Cele cu brat articulat prezinta aceeasi eficacitate ca cele lineare, singura diferenta fiind reprezentata de design, iar cele ingropate sunt considerate cele mai fiabile si rezistente.

Un kit de automatizare poate cuprinde, alaturi de motor, si doua telecomenzi cu ajutorul carora se activeaza deschiderea portilor, o pereche de fotocelule, o antena, dar si o lampa de semnalizare care se monteaza pe stalp si care va indica fiecare comanda pe timpul noptii.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *