Cat de importanta este viteza unui site pentru strategia SEO

Cat de importanta este viteza unui site pentru strategia SEO
Asa cum stim cu totii, Google are obiceiul sa-si modifice constant algoritmii de verificare pentru website-uri, in functie de relevanta cuvintelor cheie.

In timp ce aceste cuvinte cheie dar si backlink-urile, constituie de cele mai multe ori partea cea mai importanta in aceasta verificare, au inceput sa fie luati in considerare si alti factori, considerati pana acum minori.

Vrei optimizare seo Brasov efectuata de specialisti? Intra pe Smartseopack.com!

De exemplu, viteza unui website. Ai putea sa te intrebi ce legatura are viteza unui site cu relevanta acestuia din punct de vedere SEO, dar s-a dovedit in ultima vreme ca acest factor devine din ce in ce mai important pentru motoarele de cautare si are capacitatea sa-ti influenteze destul de mult pozitia in Google.
Cum afecteaza viteza unui website ranking-urile din motoarele de cautare.

In primul rand, trebuie sa stii ca viteza propriului tau site nu influenteaza major ranking-urile, dar are un cuvant de spus. Nu exista inca o corelare directa intre viteza si un ranking mic de exemplu. Asa cum bine stim, exista site-uri cu un ranking foarte prost, care se incarca extrem de repede, la fel cum exista si site-uri arhicunoscute, aflate pe primele pozitii din Google, dar care se incarca destul de greu.

Rezultatele depind in cele mai multe cazuri de modul in care se masoara viteza unui website. De exemplu, daca iei in calcul timpul necesar pentru incarcarea primilor biti ai paginii, factorul in sine este destul de important, iar website-ul in cauza are in general un ranking Google mai bun.

Daca iei in considerare alt gen de parametri, ca de exemplu timpul necesar pentru incarcarea continutului principal sau timpul necesar pentru incarcarea completa a unei pagini (cu imagini si cu add-uri), lucrurile se schimba foarte mult, deoarece se pare ca acesti 2 factori nu au o importanta foarte mare pentru algoritmii Google.

In general, se crede ca viteza unui website are o importanta de 1 sau maxim 2% din punct de vedere al ranking-ului. Chiar cei de la Google au tinut sa declare ca iau in calcul viteza de incarcare a website-urilor, dar acesta nu constituie un factor major pentru determinarea ranking-ului general.

Fara doar si poate, multe site-uri au raportat o crestere a numarului de vizitatori in urma optimizarii vitezei de incarcare. Acesta este un motiv mai mult decat suficient pentru a-ti imbunatati timpii de incarcare ai website-ului propriu, pentru ca daca nu o faci neaparat pentru algoritmii de indexare ai Google, trebuie s-o faci pentru vizitatorii tai.

S-a constatat ca un procent important dintre vizitatorii constanti ai unui website, renunta sa mai viziteze website-ul respectiv daca acesta se incarca in mai mult de 3-4 secunde. Acesti utilizatori vor cauta alte surse (website-uri), care livreaza continut asemanator cu al tau (calitativ dar si cantitativ), dar care au capacitatea sa se incarce foarte rapid. Viteza de incarcare a unui website, poate fi considerata astfel un element cheie in experienta generala a utilizatorului si trebuie sa tii cont de acest lucru.

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *