7 sfaturi pentru a creste viteza de incarcare a site-ului

7 sfaturi pentru a creste viteza de incarcare a site-uluiViteza de incarcare a magazinului dumneavoastre online nu numai ca are un impact mare asupra conversiilor, dar va afecteaza si pozitia in motoarele de cautare precum Google. In acest articol va oferim 7 sfaturi pentru a creste viteza de incarcare a site-ului dvs., precum si pentru a va prezenta cateva instrumente care ajuta optimizarea vitezei de incarcare a unui site.

Se spune ca viteza ideala de incarcare a unei pagini este mai mica de 3 secunde.

  1. Analizati viteza de incarcare

In primul rand, daca aveti deja un magazin online, ar trebui mai intai sa aruncati o privire la starea actuala a site-ului dvs., pentru a identifica zonele care necesita imbunatatiri. Instrumentul gratuit “PageSpeed Insights” de la Google va va ajuta sa analizati viteza de incarcare a site-ului si sa identificati problemele care il incetinesc.

Acest instrument va permite sa aflati ce masuri trebuie sa luati pentru a va face paginile mai rapide cu cateva milisecunde sau chiar secunde.

  1. Comprimati dimensiunile imaginilor

O problema comuna pentru magazinele online este viteza de incarcare a imaginilor. Ele sunt de obicei destul de grele si, prin urmare, tind sa se incarce mai incet. Acest lucru este usor de rezolvat prin comprimarea lor cu un program precum TinyPNG (atat pentru PNG, cat si pentru JPG). Acest program va permite sa comprimati imagini de pana la 75%, fara a pierde calitatea.

  1. Eliminati codurile inutile

Site-urile web sunt compuse din coduri diferite, de exemplu HTML si CSS. Asigurati-va ca eliminati simbolurile inutile sau spatiul alb, deoarece crawlerul sau paianjenul Google, citeste codul sursa linie cu linie. Aceste linii inutile de cod maresc timpul de incarcare, fara nici un fel de avantaj.

  1. Activati memoria cache a browserului

Memoria cache a browserului este memoria, a oricarui browser, responsabila pentru inregistrarea fisierelor care raman statice pentru o lunga perioada de timp pe un anumit site web (de exemplu: logo-ul, imaginile produsului, fisierele CSS etc.).

Prin stocarea fisierelor direct pe computerul utilizatorului, veti putea creste viteza de incarcare a site-ului dvs., deoarece nu va fi necesar ca dispozitivul vizitatorului sa descarce aceste fisiere din nou si din nou. Acest lucru, la randul sau, imbunatateste experienta utilizatorului in magazinul online.

  1. Bazati-va pe un server bun

Alegerea unei gazde web bune este un alt factor semnificativ in cresterea vitezei de incarcare a site-ului dvs. Serverul trebuie sa fie bine configurat si trebuie sa fie situat in locul in care doriti sa plasati site-ul dvs., astfel incat sa va poata oferi un serviciu bun si o viteza optima de incarcare.

  1. Utilizati un CDN

Daca va oferiti produsele la nivel international, ar trebui sa lucrati cu o retea de livrare de continut (CDN). Acolo, datele cheie, cum ar fi imaginile produselor, pot fi stocate intr-o maniera descentralizata. Cand se face o solicitare catre server, se utilizeaza cel mai apropiat server, iar viteza de incarcare este mult mai redusa.

  1. Evitati redirectionarile

Redirectionarile sunt adesea folosite pentru a impiedica utilizatorul sa ajunga pe o pagina care nu exista. Desi acest aspect imbunatateste experienta utilizatorului, prea multe redirectionari suprasolicita serverul si acest lucru incetineste timpul de incarcare.

Viteza de incarcare a site-ului dumneavoastra este unul dintre cei mai importanti factori, acesta facand diferenta intre un site apreciat, navigat si promovat de motoarele de cautare, si unul singuratic, uitat intr-un colt al internetului.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *