Sfaturi feng shui pentru a-ți crea dormitorul de vis

Sfaturi feng shui pentru a-ți crea dormitorul de visUna dintre cele mai importante încăperi dintr-o casă este dormitorul. Aici te poți relaxa și bucura de un somn bun. Dar dacă vrei să știi cum să faci din dormitorul tău un spațiu mai primitor, care inspiră calm, ar trebui să te bazezi pe principiile feng shui.

Tradițiile antice chineze sunt înrădăcinate în încorporarea echilibrului, organizării și obiceiurilor sănătoase în casî, ajutând în cele din urmă la îmbunătățirea vieții de zi cu zi. Pentru sfaturi practice despre amenajarea unui dormitor feng shui citește mai departe și obține cele mai bune idei.

Creează un mediu liniștit

Indiferent de stilul tău de decorare, scopul ar trebui să fie acela de a crea un dormitor liniștit. Un aspect important în feng shui este senzația de spațiu. Un dormitor in acest stil se simte confortabil, susținător și ca acasă. Mediul tău are un impact mare asupra stării de bine, mijloacelor de trai, bunăstării și sănătății tale.

Nu alinia patul cu ușa

Stilul feng shui necesită ca patul să fie așezat în diagonală cu ușa. Dacă stai întins în pat, ar trebui să poți vedea ușa fără a fi nevoie să stai lângă ea. Nu vrei picioarele tale direct în fața ușii și nu vrei ca tăblia ta să fie aliniată cu ușa.

Folosește o tăblie solidă

Alege o tăblie solidă, fără perforații și asigură-te că este prinsă de pat. Tăblia patului te conectează cu partenerul tău sau viitorul partener. Oferă, de asemenea, stabilitate între bărbat și femeie. Este recomandată o tăblie din lemn și de evitat metalul.

Ia în considerare ascunderea televizorului

Dacă ai sau nu un televizor în dormitor, depinde în totalitate de tine. Dacă de obicei ai probleme cu somnul, ține-l în afara dormitorului sau ascunde-l cu o mască în perete. Suntem într-o eră în care suntem înconjurați de dispozitive electronice, astfel, există modalități de a ascunde televizorul cu grație, încât să nu distragă atenția de la somn.

Alege plantele cu înțelepciune

A fi înconjurat de natură este întotdeauna relaxant, așa că ia în considerare să aduci natura în interior, incluzând plante ca parte a decorului dormitorului tău. Însî nu toate plantele reflectă filozofia feng shui, cel mai bine este să rămâi la plante cu margini moi, rotunjite.

De exemplu, se știe că suculentele cu frunze în formă de inimă sau plantele șarpe eliberează mai mult oxigen pe timp de noapte, ceea ce poate face ca o cameră să se simtă mai relaxantă.

Alege lenjerie din materiale organice

Lenjeria de pat organică este cea mai bună opțiune pentru un dormitor care urmează principiile feng shui. Există o mulțime de etică implicată în crearea și fabricarea lenjeriei de pat tradiționale, așa că toată acea energie merge în materialele pe care dorești să le utilizezi în casa ta.

Fă tot posibilul să cumperi cel mai etic, non-toxic material pe care ți-l poți permite, deoarece îți influențează viața.

Integrează culorile preferate

Majoritatea oamenilor cred că toate tonurile neutre sunt cheia unui dormitor feng shui, dar adevărul este că poți decora cu orice nuanță care rezonează cu tine. Culorile neutre tind să fie mai pământoase, iar pământul reprezintă suport, stabilitate și hrană.

Creează echilibru

Principiul echilibrului este important în dormitor. Spațiu pe fiecare parte a patului sau a noptierei, chiar și în două finisaje diferite, părțile laterale ale patului sunt doar câteva exemple. Scopul ar trebui să fie acela de a crea suficient spațiu pentru tine și partenerul tău. Echilibrul oferă mai multă libertate.

Lumina este cheia

Lumina aduce claritate, strălucire și vitalitate în toate zonele vieții tale. Alege un tip de iluminat în culori calde, de preferat să le poți controla intensitatea, în funcție de momentul zilei. Desigur, lumânările sunt și ele importante, deoarece creează un sentiment de intimitate pe care nicio altă opțiune de iluminare nu o poate face.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *