De ce sa iti cumperi un calculator second hand?

Cu siguranta in cazul in care iti doresti achizitionarea unui calculator trebuie sa stii faptul ca poti sa alegi dintre un calculator nou, unul refurbished si unul second hand.

Fiecare dintre aceste trei categorii de calculatoare vine atat cu avantaje cat si cu dezavantaje pentru client.

Calculatoarele noi, fireste de partea lor au calitatea superioara si faptul ca sunt nefolosite, insa din pacate, multi doritori renunta la achizitionarea lor deoarece preturile pot sa fie destul de ridicate.

Nici nu este de mirare faptul ca multi renunta la ideea de a achizitiona un calculator nou daca stam sa ne gandim ca poate salariul lor pe o luna este mai mic decat pretul unui calculator, iar din acest motiv isi indreapta atentia catre un calculator refurbished sau catre unul second hand.

Calculatoarele refurbished daca stam sa ne gandim sunt ca si noi, pentru ca desi sunt resigilate, toate componentele care nu functionau la capacitate maxima au fost inlocuite cu altele noi.

Cel mai mare avantaj in fata calculatoarelor noi pe care il au acestea este pretul, care este considerabil mai mic pentru calculatoarele refurbished, iar calitatea de asemenea poate sa fie una superioara, deci dintre un calculator nou si unul refurbished ar fi recomandat de ales un echipament refurbished.

Calculatoarele second hand sunt mult mai ieftine atat fata de cele noi cat si fata de cele refurbished. Chiar daca nu au fost reconditionate precum cele refurbished, se pot gasi o multime de calculatoare second hand care sa fie si performante si ieftine.

Unii se feresc sa isi cumpere un astfel de calculator pentru ca nu vor ca prietenii sa stie ca au un echipament folosit, insa se pot gasi calculatoare second hand Dell de exemplu la cele mai bune preturi.

Un astfel de calculator ar fi Dell Precision T3600 second hand care are in primul rand o carcasa cu un aspect placut si care are la vedere dar si la indemana toate porturile, atat iesirea audio, cat si intrarea audio dar si 3 USB-uri 3.0, toate acestea fiind in fata. In plus ar mai fi si cele din spate dar si un Firewire.

Cu siguranta cu acest tip de calculator vei putea incarca si descarca o multime de fisiere de pe stick, si se pot instala orice programe de pe porturile USB, si se poate folosi si portul Firewire, fara sa tot rastorni carcasa sau sa muti biroul.

Acest tip de calculator iti poate oferi si o placa video foarte buna si anume placa Nvidia Quadro 3d, excelenta atat pentru grafica, dar si pentru jocuri si editare video.

Procesorul iarasi este unul Intel Xenon foarte bun, iar consumul de energie electrica este unul bun.

Deci, dupa cum se poate vedea, iti poti gasi si un calculator second hand destul de bun si performant la cele mai bune preturi, astfel ca vei putea face economii iar banii economisiti ii poti folosi in alte scopuri.

Eu personal, nu mi-as alege niciodata un calculator nou pe care sa cheltuiesc multi bani, daca mi-as

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *