Cum poti deveni designer grafic fara facultate?

0 Shares
0
0
0

Cum poti deveni designer grafic fara facultate?
Cu siguranta in conditiile in care vei intreba un profesor de arta, cump poti deveni un designer grafic fara facultate, raspunsul sau ar fi “nicicum”.

Ei bine, lucrurile nu stau chia rasa, pentru ca in mod evident, vei putea sa inveti design grafic si fara a face o facultate de profil, insa pentru asta va trebui sa vizionezi zilnic cele mai bune tutoriale pentru design graphic, iar in urma vizionarii tutorialelor, va trebui sa pui totul in aplicare.

Vei putea deasemenea sa te inscrii la diferite cursuri de design grafic, si cu siguranta in cadrul acestor cursuri vei invata toata teoria necesara pentru a putea desfasura aceasta activitate, si vei putea deasemenea sa inveti si proba practica, asa ca un astfel de curs iti va fi foarte util.

Nici ideea de a invata de unul singur sa faci aceasta activitate nu ar fi una tocmai gresita, insa daca vei avea de gand sa inveti de unul singur, va trebui sa incepi cu fundamentele. Aici totul merge pas cu pas, asa ca nu trebuie sa sari direct la Photoshop, pentru ca a invata Photosop-ul nu inseamna automat ca esti designer, la fel ca si cum achizitionarea unor pensule nu te face artist.

Mai intai de toate va trebui sa inveti sa desenezi, iar pentru asta nu va trebui sa stai neaparat inchis intr-o incapere cu alti artisti pentru a schita tot felul de tablouri. Va trebui sa inveti bazele ajutatoare pentru schitarea libera cu un creion, iar pentru asta vei putea invata practice cin cartea You Can Draw in 30 days, iar acest lucru presupune sa desenezi cate o jumatate de ora.

Mai apoi va trebui sa inveti teoria designului grafic, iar astfel vei putea incepe cu cartea Picture This. Vei mai invata intre timp despre culori, tipografie si design cu grila, vei invata apoi bazele UX, iar apoi vei invata sa scrii, pentru ca un designer grafic bun trebuie sa sties a comunice.

Urmatorul pas va fi acela de a invata teoria designului, iar aici vei invata sa folosesti atat Photoshop-ul cat si Lightroom-ul, iar pentru asta vei putea urmari tot felul de tutoriale in mediul online.

Dupa aceea va trebui sa aflii toate specialitatile, pentru ca va trebui sa stii exact spre ce vrei sa te axezi, pentru ca vei putea face design pentru aplicatiile mobile, pentru website-uri, vei putea sa te implicit chiar si intr-un design editorial, sau vei putea face infografice. Acest aspect este foarte important, pentru ca va trebui sa te decizi exact spre ce anume vrei sa te orientezi.

Ei bine, dupa ce vei invata si partea teoretica, in mod evident va fi ideal sa iti creezi un portofoliu, pentru ca acesta este un fel de carte de vizita.

Cel mai important insa este sa nu lucrezi pentru proiectele clientilor, ci sa iti creezi propriile proiecte, asa ca vei putea face design pentru tricouri, vei putea sa faci un redesign al unor site-uri nereusite, plus o multime de alte lucruri.

0 Shares
You May Also Like