De ce este Gazduire partajata ca si cum ati lua autobuzul pe autostrada de informatii?

De ce este Gazduire partajata ca si cum ati lua autobuzul pe autostrada de informatii?Transportul public permite oamenilor care nu isi pot permite masinile sa ajunga acolo unde trebuie sa fie, ceea ce inseamna ca poti sa te asezi si sa citesti mai degraba decat sa te concentrezi pe drum. Cu alte cuvinte, este ieftin si usor.

Acestea sunt aspecte pozitive ale unui vehicul care este structurat astfel incat sa se potriveasca multor persoane. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca este o idee inteleapta sa plasati site-ul dvs. de afaceri in autobuz. Mai multe informatii de la Gazduire Enterprise.

Ce inseamna este “plimbarea cu autobuzul” pentru gazduire web? Solutia la fel de ieftina si usoara este gazda partajata. In timp ce gazduirea partajata este cea mai accesibila metoda de gazduire, aceasta sufera in acelasi mod ca si o calatorie cu transportul in comun: siguranta si viteza. Sa analizam in detaliu aceste doua aspecte.

Securitatea este un fel de subiect plictisitor pentru multi oameni, deci este foarte important sa stim de ce aceasta problema merita, in general, o atentie sporita. Chiar si in 2013, Alianta Nationala de Securitate Cyber ​​a constatat ca:

– 20% dintre intreprinderile mici sunt agresate sau atacate digital in fiecare an; si

– Din firmele care sunt vizate, 3 din 5 sunt falite o jumatate de an mai tarziu.

Aceste statistici sunt cu siguranta deranjante, dar cat de relevante sunt pentru situatia dvs.? Unele intreprinderi mici sunt mai susceptibile de a fi atacate decat altele. Tineti minte acest lucru, insa: atacatorii vor merge uneori dupa anumite industrii, dar factorul cheie in care firmele sunt hackuite nu are legatura cu industria sau valoarea; mai degraba, este pur si simplu prezenta vulnerabilitatii.

“Cei mai multi proprietari de afaceri mici inca nu au optiuni de securitate, nu cred ca este o problema si sunt destul de lipsiti de aparare”, a explicat Neal O’Farrell, consultant Think Security First consultant. Proprietarii si managerii IMM-urilor cred ca adesea un hacker ar trebui sa aleaga compania din zeci de milioane de alte firme, a spus el, “fara sa-si dea seama ca atacurile sunt automate si concentrate pe descoperirea vulnerabilitatilor”.

Care sunt cele mai mari preocupari legate de securitate pentru preluarea “autobuzului de autostrada informatica” definit gazda partajata? Intrucat numerosii vizitatori si utilizatorii interni ai site-urilor impartasesc resursele unui singur server, este logic ca acesta sa fie un mediu in care ar exista riscuri mai mari de securitate, atat din afara serverului, cat si din interiorul acestuia.

Ganditi-va la acest lucru: serverul in sine este amenintat mai mult pe baza numarului de site-uri care ruleaza pe acesta.

“Indiferent de modul in care incercati sa institui masuri de securitate cu un mediu de gazduire partajata”, a mentionat un furnizor de gazduire web, “este clar ca nu este posibil sa se asigure o protectie  la 100%”.

Site-urile de pe un server partajat sunt pozitionate pe domenii diferite si, evident, au acreditari disparate de conectare, dar utilizeaza acelasi sistem de operare ca ceilalti utilizatori si, in mod obisnuit, chiar impartasesc o adresa IP. Distribuirea resurselor reduce costurile acestor planuri de gazduire, astfel incat acestea par a fi atractive pentru companii, organizatii nonprofit si altele pe bugete.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *