Cum conserv legumele in toamna?

0 Shares
0
0
0

Cum conserv legumele in toamna?Orice bucatarie este dotata cu seturi de vase. Daca nu ai astfel de seturi, nu poti gati, pentru ca efectiv nu ai in ce sa gatesti. Practic, vasele sunt indispensabile in bucataria oricarei locuinte. Unii le cumpara, altii le primesc cadou, si tot asa.

Daca vrei sa cumperi seturi de vase, insa nu ai timp sa cauti prin magazine, intra pe Solinox.ro si comanda ceea ce iti doresti. In plus, ai si o reducere de 5% in cazul in care comanzi online, nu telefonic.

Asa cum spuneam, ai nevoie de seturi de vase ca sa gatesti. Dar, ca sa gatesti ai nevoie si de ingrediente. Multe din gospodine sunt furnicute harnice care muncesc de zori toamna pentru a-si pregati cele necesare, urmand ca pe timp de iarna sa aiba cu ce sa gateasca ceea ce ele isi doresc.

Gospodinele care iubesc sa faca sarmale au nevoie de frunze de vita-de-vie. Acestea dau un gust delicios sarmalelor si sunt la mare cautare. Asadar, daca ai ocazia sa pregatesti aceste frunze pentru iarna, daca ai de unde sa le culegi, nu mai sta pe ganduri.

Ce anume trebuie sa faci? Frunzele se culeg in zilele insorite, se spala bine si se fac buchetele de 15-20 de frunze. Se pune la fiert apa cu sare, si se fierbe la foc mic pana cand sarea se dizolva. Dupa ce sarea s-a dizolvat, fiecare buchetel de frunze se lasa la oparit pentru 4-5 minute.

Dupa ce frunzele s-au oparit, buchetelele se desfac, se aseaza cate 10-12 si se ruleaza stans, apoi se aseaza in borcane de 800 de grame. Se aseaza saramura peste frunzele din borcan, apoi acestea se infileteaza bine si se pastreaza la loc uscat si racoros.

Gospodinele care vor sa pastreze pentru iarna frunze de telina, marar sau patrunjel, trebuie sa stie ca acestea sunt foarte usor de conservat. Ce trebuie sa faci? Se spala bine frunzele, dupa care se lasa la uscat astfel incat sa nu mai lase apa. Dupa ce s-au uscat, se taie marunt si se amesteca bine cu sare.

Se lasa timp de 30 de minute, apoi se aseaza totul in borcane si se apasa cu o lingura de lemn pentru eliminarea aerului. Ideal este ca deasupra sa se aseze o buzata de tifon si o presa din lemn, cam la 2-3 cm de zeama. Nu-i asa ca e simplu?

Persoanele care adora gustul de vinete marinate, le pot prepara cu usurinta. Ai nevoie de vinete potrivite, pe care le tai rotund si le oparesti in apa clocotita, adaugand si putina sare. Se lasa apoi la scurs, dupa care trebuie prajite pe ambele parti. Urmatorul pas este asezarea lor in borcan.

Mai intai asezi un rand de vinete prajite, dupa care un rand de rondele de ceapa, si tot asa pana ce borcanul este plin. Pe deasupra se toarna otet fiert cu sare, apoi borcanele se sigileaza si se pastreaza la rece.

Nu e foarte greu sa pregatesti conserve pentru iarna, chiar daca unele pot lua destul de mult timp pentru preparare. Insa ce e mai frumos iarna, decat sa te bucuri de cele mai gustoase preparate pregatite de tine?

0 Shares
You May Also Like