Cum sa alegi corect zona in care vrei sa inchiriezi o locuinta ?

Cum sa alegi corect zona in care vrei sa inchiriezi o locuinta ?Apeleaza la specialistii GalaxyImob , unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata imobiliara din tara noastra  , care iti ofera cele mai bune solutii de vanzari / inchirieri apartamente , case , terenuri , spatii comerciale etc.

Fondata in 2005 , GalaxyImob este o companie cu capital 100% romanesc care lucreaza atat cu parteneri nationali ( peste 130 la numar ) dar si internationali ( din tari precum Rusia , Ungaria , Austria , Italia , Franta , Spania ) . Potrivit statisticii Trafic.ro , pe sectiunea agentii imobiliare www.galaxyimob.ro este lider de piata cu peste 80.000 de vizitatori unici in fiecare luna . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum Galaxyimob.ro .

Accesul facil la mijloacele de transport in comun dar si prezenta in imediata apropiere a locuintei a centrelor comerciale , a scolilor  , reprezinta aspectele care fac diferenta intre oferte de inchiriere similar atat ca pret dar si cat ca suprafata . De exemplu , in capitala chiriasii prefera locuintele aflate in imediata apropiere a metroului , pentru ca este cel mai rapid mijloc de transport in comun .

Insa , pe langa zona in care se afla amplasata si caracteristicile intrinseci ale locuintei , in momentul in care ne decidem sa inchiriem trebuie sa mai analizam cateva aspecte . Si ma refer aici la : infrastructura din zona , poluarea sonora , poluarea aerului ,  izolarea si  , nu in ultimul rand , vecinii.

Accesul catre locuinta inchiriata trebuie sa fie cat mai facil . Si ma refer aici atat la distanta catre punctele de interes din localitate dar si la infrastructura din zona in care se afla amplasata locuinta . O proasta amplasare iti va crea o multime de neplaceri .

Zonele in care sunt linii de tramvai , linii de cale ferata sau aeroporturi creaza un puternic disconfort fonic . Deasemenea , daca in zona in care vrei sa inchiriezi se executa lucrari de constructii sau o magistrala de metrou , pe langa zgomotul produs o sa te confrunti cu praf , noroi dar si cu situatii de blocare a accesului .

Sunt de evitat proprietatile din imediata vecinatate a zonelor de epurare a apei sau de colectare si prelucrare a deseurilor . De asemenea , expansiunea marilor orase catre localitatile satelit incepe sa produca incoveniente serioase  .

Un imobil situat intr-o zona greu accesibila iti va ingreuna viata , o sa ai mai greu acces la serviciile de catering , o sa iti fie mai greu sa angajezi o bona sau o infirmiera etc . Cu toate acestea , o locuinta situata intr-o zona verde de la marginea unui oras iti ofera aer curat si multa liniste .

In mod normal clientii elimina din start asa zisele zone ‘’rau famate’’ insa acestia nu pot preintampina incompatibilitatile de comunicare cu vecinii care pot aparea indiferent de cartierul ales . Ai grija sa nu alegi o zona in care locuiesc cu precadere persoane in varsta . Sicanele , discutiile tensionate , neplacerile si reclamatiile sunt la ordinea zilei in conditiile in care cei in varsta nu se pot adapta la stilul energic de viata al tinerilor .

Pe langa toate acestea analizeaza si personalitatea proprietarului . Este important sa stabilesti o legatura buna cu acesta inca din prima clipa . Cu siguranta nu vrei sa te muti imediat dupa ce ai gasit o locuinta din cauza unei relatii tensionate cu proprietarul .

Tagged: , , , ,

1 comment

  1. Angela February 1, 2018 at 2:04 pm Reply

    Super articolul, multumesc pentru postare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *